Op een dag weet je kind het: hij of zij wil voetballen! Dat is natuurlijk hartstikke prima, want sport is gezond. Maar op voetbal gaan vereist natuurlijk wel een aantal aankopen voor jou als ouder. Om je een handje te helpen, zetten we een aantal belangrijke zaken op een rijtje om niet te vergeten.
Voetbalschoenen
Zonder voetbalschoenen kom je het voetbalveld niet op. Vaak ben je hier tussen de 60 en 100 euro aan kwijt, maar het kan geen kwaad om te loeren op aanbiedingen. Soms wordt er namelijk flink afgeprijsd. Zeker nu rondom de winter is er minder animo en moeten producten toch aan de man gebracht worden. Even goed zoeken online dus.
Trainingspak
Bij een sportend kind hoort ook een sportief trainingspak. Dat is fijne kleding voor vóór en na de training. Tegenwoordig kunnen trainingspakken sportief én hip zijn. De trainingspakken van SikSilk zijn hier een goed voorbeeld van. De kans is groot dat jouw kind ook zo’n hip trainingspak wil.
Thermoshirt
Met de winter voor de deur, is extra kleding om warm te blijven tijdens het voetballen bepaald geen overbodige luxe. Voor een thermisch ondershirt komt erg goed van pas. Dit zorgt ervoor dat het lichaam van je kind op een aangename, warme temperatuur blijft terwijl transpiratievocht afgevoerd wordt.
Nekwarmer
De nek is een kwetsbaar lichaamsdeel voor kou. Shirts en trainingspakken bieden vaak onvoldoende bescherming voor dit deel van het lichaam. Een nekwarmer komt daarom goed van pas. Deze zich van thermisch materiaal gemaakt, en doen dus in feite hetzelfde als een thermoshirt. Vaak kunnen ze ook opgetrokken worden om ook de mond en de neus te bedekken, en in een enkel geval zelfs ook nog de oren. Zo niet, dan kan een muts nog van pas komen.
Scheenbeschermers en voetbalsokken
De schenen zijn ook kwetsbaar tijdens het voetballen. Niet per se vanwege de kou, maar vanwege de grote kans dat ze in botsing komen met andermans benen. Daarom zijn scheenbeschermers echt een must. Over scheenbeschermers worden lange voetbalsokken gedragen, die niet alleen het onderbeen warmhouden, maar ook de scheenbeschermers op hun plaats houden. Er bestaan overigens ook scheenbeschermers met enkelbescherming, dus daar kun je ook nog naar op zoek gaan.
Sporttas
Je kind moet natuurlijk wel al zijn of haar benodigde spullen mee kunnen nemen van en naar de club. Denk aan de voetbalschoenen, een handdoek, verzorgingsproducten en wat te eten en drinken. Daarvoor is een sporttas het meest praktisch, want die bieden lekker veel ruimte. Ook dit kan dus op het lijstje van spullen die je moet aanschaffen.
Voetbaltenue
Gaat je kind wedstrijden spelen bij een club, dan moet hij of zij in het tenue van de club voetballen. Het verschilt per club of je dit moet aanschaffen of in bruikleen krijgt. Bij trainingen dragen kinderen graag een tenue van hun favoriete voetballer, maar dat betreft doorgaans prijzige merchandise. Er zijn ook simpelere, gewone voetbalshirts te krijgen die ook prima kunnen voldoen.
Heb je alles bij elkaar? Dan is je zoon of dochter er helemaal klaar voor en is jouw portemonnee waarschijnlijk een heel stuk lichter. Maar voor je kind doe je alles, toch?