Menu
Vrouwen

Yoga vergroot je innerlijk bewustzijn

Als je niet bekend bent met yoga is het lastig om je er een beeld van te vormen en de geitenwollensokken-gedachte los te laten.

 

Wat is yoga? Met yoga leer je, door het doen van oefeningen, met aandacht je lichaam te voelen. Je vergroot het innerlijk bewustzijn, je herkent signalen in je lijf van stress en vermoeidheid. Door beter in contact te komen met jezelf sta je na verloop van tijd met meer aandacht en plezier in het leven. Want door de drukte van alledag verliezen we maar al te snel het contact met onszelf wat je vervolgens vatbaar maakt voor spanning- en vermoeidheidsklachten.

 

Door yoga zul je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, ook mentaal en emotioneel komt er meer energie en ruimte vrij. Een uurtje yoga zal niet eindigen met je tong op de schoenen maar zorgt wel voor meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse. Spanningen en energieblokkades kunnen op een natuurlijke manier wegvloeien.

 

Yoga leert je ook nog eens om jezelf waar te nemen zonder oordeel. Je leert om niet direct in de stress te schieten wanneer je een dag hebt dat je je down en pessimistisch voelt. Zodra je je gevoelens niet meer veroordeelt/beoordeelt zul je merken dat je jezelf de gelegenheid geeft om te zijn wie je werkelijk bent en om geestelijk te groeien. Je geeft emoties de kans om ‘uit te laten razen’ en hun verhaal te vertellen zonder dat dit goed of fout is.

 

Geen oordeel hebben geeft helderheid en rust om met de realiteit om te kunnen gaan.Door het accepteren (toelaten) en daarmee bewust los kunnen laten van emoties of gedachten die spanning en onrust veroorzaken, zullen zich minder blokkades in je lichaam vastzetten. Energie kan weer vrijuit stromen. Door jezelf te accepteren en te zijn met alle gevoelens en gedachten die hierbij horen, ontwikkelt zich van binnenuit (zelf-)vertrouwen.

 

Yogaoefeningen zijn grotendeels gericht op het verruimen van het lichaamsbewustzijn en het laten doorstromen van energie, maar er zijn veel meer positieve effecten zoals:

*Flexibelere spieren en gewrichten
*Vergroten spierkracht
*Een betere balans en concentratie
*Verbetering van de weerstand door het stimuleren en harmoniseren van inwendige klieren
*Groter uithoudingsvermogen
*Verbetering bloedcirculatie

 

Niet bekend met yoga maar toch bereid om enkele proeflessen te ondergaan?
Ga dan met een open houding en laat alles over je heen komen. Hou rekening met een licht zweverige naar wierook geurende omgeving. Maar bereid je ook voor op een omgeving die warm, prettig en veilig is, die rust biedt, een omgeving die goed voor je is en waar je gewoon mag ‘zijn’ met alles wat er is. En dat betekent ook dat de eventuele weerstand die je voelt bij de eerste kennismaking met yoga er gewoon mag zijn.

 

Benieuwd geworden naar yoga? En zou u het weleens willen ondervinden? Boek dan een yoga arrangement, alleen of samen met een vriendin!