Menu
Opmerkelijk / Uitgelicht

10 droomfeitjes

Per jaar is iedereen ongeveer één maand in dromenland maar veel van deze dromen worden niet of nauwelijks onthouden. Omgerekend heeft iedereen tussen de 5 en 7 dromen per nacht. Zo’n droom duurt gemiddeld tussen de 5 en 45 minuten. In een gemiddeld mensenleven beleef je dus 150.000 dromen en qua tijd praten we dan over zes jaar. Er zijn veel opmerkelijke weetjes over dromen en daarom hebben we daar een top 10 van gemaakt.
De eerste vijf kunt u nu lezen en de andere helft staat volgende week op Web.nl

 

10. Mensen zonder zicht?

Mensen die na hun geboorte blind zijn geworden kunnen in hun dromen nog wel steeds alles zien. Als je blind bent geboren is dit helaas niet het geval. Daar in tegen werken de andere zintuigen wel dubbel zo hard en komen de dromen nog steeds erg levendig over.

 

9. We onthouden maar 10% van onze dromen

Binnen vijf minuten na het wakker worden zijn we de helft van onze droom al weer vergeten. Vijf minuten later zijn we al 90% kwijt.

 

8. Iedereen droomt

Niet iedereen weet het van zichzelf maar ieder menselijk wezen droomt. Er zit wel een duidelijk verschil tussen de dromen van mannen en vrouwen en ook de leeftijd is belangrijk.

 

7. Dromen verhinderen psychose

In een uitgebreid onderzoek met een aantal studenten is gebleken dat dromen, psychoses kunnen verhinderen. De studenten werden elke keer als ze aan een droom begonnen wakker gemaakt. In totaal mochten ze acht volledige uren slapen en veel van de proefkonijnen hadden bij het wekken last van concentratiestoornissen, prikkelbaarheid, hallucinaties en na drie dagen tekenen van psychose. Toen de studenten wel door mochten slapen werd de tijd door de hersenen automatisch goed gemaakt en dat verhoogde direct de tijd van de REM slaap.

 

6. We dromen enkel wat we weten

Iedereen die in uw droom voorkomt heeft u al eens eerder gezien. De kans is wel groot dat u zich deze persoon niet meer kunt herinneren, maar uw droom verzint de gezichten niet zelf. Het kan dus voorkomen dat u een droom beleeft met iemand die u niet denkt te kennen maar in werkelijkheid kan het een medewerker van een restaurant zijn die u 10 jaar geleden heeft gezien en vergeten bent.

Dit waren de eerste vijf droom-weetjes die zijn samengesteld door het beroemdeListverse

 

En

 

1. U droom niet als u snurkt.
2. Baby’s dromen niet over zichzelf tot rond het derde levensjaar.
3. Kinderen tussen 3 en 8 jaar hebben meer nachtmerries dan volwassenen.
4. Een droom kun je levendiger herinneren als je tijdens de REM-slaap wakker gemaakt wordt.