Menu
Beauty / Dagjes uit / Uitgelicht / Vrije tijd / Vrouwen

10 redenen om wellnesscentre te bezoeken

In deze tijden van hectiek en spanningen is het niet verkeerd om eens echt te ontspannen. Zo kun je bijvoorbeeld lekker een dagje ontspannen in de sauna. De redenen om naar de sauna te gaan hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

  1. Relaxen – wanneer je in de sauna zit is het de perfecte tijd om te relaxen en jezelf los te maken van alledaagse problemen of om ze te overdenken met een heldere geest. Het enige wat je in de sauna eigenlijk kunt doen is lekker achterover te zitten en te relaxen terwijl de buitenwereld, met al zijn afleidingen, lekker buiten blijft.
  2. Deep cleaning en een jeugdigere huid – of je nu in een droge sauna of in een stoombad zit, het maakt je huid zachter door het schoonmaken van de buitenste lagen van de huid en het verwijderen van dode cellen. Daarnaast zorgt de warmte ervoor dat je aderen verwijd worden en de zuurstof beter kan stromen.
  3. Socializen – aangezien mensen ontspannen in de sauna zitten, is het een goede manier voor hen om een praatje te maken en te socializen.
  4. Sauna helpt je met afvallen – de warmte van de sauna verhoogd je hartslag en verhoogd de metabolisme, die je helpt om meer calorieën te verbranden.
  5. Een boost voor je immuunsysteem – de warmte van de sauna creëert een gemaakte temperatuur voor je lichaam en studies tonen aan dat dit de hoeveelheid van witte cellen in het bloed wordt verhoogd en dus je natuurlijke immuunsysteem verbeterd.
  6. Lichaamsreiniging – de warmte in de sauna of stoombaden zorgt ervoor dat je gaat zweten en zorgt ervoor dat opgestapelde afvalstoffen afgevoerd worden.
  7. Een boost voor je zelfvertrouwen – naar de sauna, een spa of een wellness centre gaan betekent dat je goed voor jezelf zorgt en je leert meer over je eigen lichaam. Dit helpt om je bewuster te zijn van jezelf en om je lichaam meer te waarderen.
  8. Goed tegen spierpijn – naar de sauna gaan helpt je spieren om bepaalde zuren kwijt te raken en om spanning los te laten. Dit is de reden, dat na spieroefeningen, je spierpijn sneller weg zal zijn door een bezoek aan de sauna.
  9. Goed voor je luchtwegen – dit geldt vooral voor de stoomruimtes, waar de stoom helpt om je luchtwegen schoon te vegen, dit kan een therapeutisch effect hebben en zeker wanneer er aromatische oliën aan de stoom toegevoegd worden.
  10. Je energiek voelen – na een paar saunasessies, vooral wanneer deze worden afgesloten met een koude duik, laten je fysiek en mentaal energieker voelen. Of dit nu komt door de rust en ontspanning die je vindt in de sauna of door de effecten van de warmte op je lichaam, het is een geweldig gevoel en het is het zeker waard om naar de sauna te gaan om dit te ervaren.

Kijk op Enjoy.nl voor meer beauty tips, leuke aanbiedingen en arrangementen!