Menu
Beauty / Uitgelicht / Vrouwen

De perfecte Smokey eyes stap voor stap!

Smokey Eyes waar denk jij dan aan?
De meeste mensen denken dan aan zwarte ogen.
Dit is absoluut niet waar.
Je kunt met verschillende kleuren te werk gaan.

 

 

 

 

 

 

Stap 1: Breng eerst je basis make up aan. Maak je gezicht mooi egaal met een mooie foundation en een beetje poeder. Breng ook een heel klein beetje poeder aan op je oogleden, zodat de oogschaduw langer mooi blijft zitten.

Stap 2: Breng een lijntje aan op het bovenste ooglid – Pak je kohlpenseel en begin aan de binnenkant van je ooglid, trek een lijntje (niet te dun, want het lijntje wordt nog uitgeveegd) van de binnenkant naar de buitenkant van je ooglid en laat dit lijntje aan het eind altijd iets naar boven lopen, om een mooie oogopslag te creëren. Heb je niet zo’n vaste hand? Geen probleem, zolang je maar dicht bij je wimperlijn blijft.

Stap 3: Het lijntje vervagen met het kwastje – Pak een kwastje, a nu met het penseel over het lijntje, van de buitenkant naar de binnenkant en versmeer de kohl over het ooglid.

Stap 4: Breng de oogschaduw aan – Je kunt nu beginnen met de oogschaduw, dit kan in een donkere kleur zoals zwart of bruin, maar natuurlijk ook met andere kleuren, zoals groen of blauw, paars, wat je maar wilt. Neem het applicatortje en doe hier wat oogschaduw op. Begin bij de buitenkant van het bewegende deel van je ooglid. Aangezien er aan het begin nog meer oogschaduw op de applicator zit, zal dit donkerder aan de buitenkant worden en dat is ook de bedoeling. Werk vervolgens naar binnen toe.

Stap 5: Een lijntje op de onderkant van het oog aanbrengen – Trek nu met hetzelfde kohlpotlood dat je eerder hebt gebruikt een lijntje langs de onderste wimpers. Laat dit lijntje doorlopen tot aan de binnenste ooghoek. Als je wilt kun je ook de binnenste rand van je ooglid inkleuren, maar houd er rekening mee dat dit je oog kleiner laat lijken.

Stap 6: Vervaag het lijntje onder je ogen – Vervaag het lijntje met een kwastje en vermeng dit subtiel met een beetje oogschaduw wat je ook op je bovenste ooglid hebt gebruikt.

Stap 7: Breng lichte oogschaduw aan – Breng nu lichte oogschaduw aan onder je wenkbrauwen, en kleur hiermee het gedeelte in waar nog geen oogschaduw zit. Stip dan nog even de binnenste ooghoeken aan met deze lichte kleur.

Stap 8: Mascara – Last but certainly not least! Breng nu een flinke hoeveelheid mascara aan om je smokey eyes helemaal af te maken.