Menu
Entertainment / Televisie / Uitgelicht

Piet Romer overleden

De welbekende acteur Piet Römer is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij stond vooral bekend om zijn rol in de Nederlandse televisieserie Baantjer als de Cock met C-o-c-k.

 

Römer werd geboren op 2 april 1928 in hartje Amsterdam. Tot zijn 14e ging hij naar school, waarna hij al gauw aan de slag ging als kolenboer. Naast zijn baan als kolenboer volgde hij de toneelschool, dit heeft hij in totaal maar 3 maanden volgehouden en vond het maar niks. Toch wilde Piet wel door als acteur, wat hem ook lukte. In 1952 kreeg hij zijn eerste rol als toneelspeler in ”De Witte Vogel”, van Rolf Petersen.

 

Daarna ging het snel met de rollen van de acteur. Zo speelde hij in de bekende series ”Stiefbeen en Zoon” en ”t’ Schaep met de 5 Pooten”. Deze series hebben beide de Televizierring gewonnen. Ook heeft Piet Römer de Nederlandse hitlijsten veroverd met het liedje uit de tv-serie t’ Schaep met de 5 Pooten, samen met Leen Jongewaard en Adéle Bloemendaal.

 

Erkenning

 

In 1995 neemt Römer, de rol van De Cock over in de misdaadserie Baantjer. Ook met deze serie wint hij de Televizierring, waardoor hij als enige acteur 3 Televiezierringen in de wacht heeft gesleept. Tot 2006 heeft Römer in Baantjer gespeeld, waarna hij in 2007 goed beloond werd met de Bronzen Legpenning. Deze kreeg hij, omdat hij samen met zijn collega ”Vledder” het imago van de Amsterdamse politie een positieve boost zou hebben gegeven.

 

Vorig jaar was de acteur nog te zien in de tv-serie Levenslied te zien. Dit was zijn laatste rol, want daarna ging het achteruit met zijn gezondheid. Zo liep hij een zware longontsteking op, en zijn ademhaling werd minder. We zullen Piet Römer herinneren als een geweldige acteur en toneelspeler.

 

Intro Baantjer, Circle of Smile, waarin Toots Thielemans de mondharmonica bespeelt

 

 

 

”Als je mekaar niet meer vertrouwen kan”, met Adéle Bloemendaal, Leen Jongewaard & Piet Römer