Menu
Opmerkelijk / Records / Uitgelicht

Lewis Hamilton: Snelste debutant ooit

Lewis Carl Davidson Hamilton staat al sinds zijn tienerjaren in de schijnwerpers. In 1998 schreef hij geschiedenis door als 13 jarige een contract te tekenen bij McLaren.

 

Dankzij de financiële steun van McLaren groeide Hamilton in korte tijd uit tot een grote ster in de autowereld. In 2000 won de Brit het WK karten. Zijn volgende grote succes volgde in 2003 toen Hamilton, de Formule Renault-kampioenschap won. In 2005 won de coureur het Formule 3 EK en in 2006 werd hij kampioen in de GP2.

 

In 2007 was het dan eindelijk zo ver. Lewis Hamilton was klaar voor het echte werk, het grote werk, rijden in de Formule 1. Na drie races had Hamilton meteen een fantastisch record te pakken. Nog nooit wist een Formule 1 coureur in zijn debuutjaar op het podium te komen in de eerste drie races. Hamilton werd derde in Australië, tweede in Maleisië en tweede tijdens de grote prijs van Bahrein.

 

In 2008 behaalde Hamilton opnieuw een bijzonder record. De Brit werd met zijn eindoverwinning in het klassement, de eerste gekleurde kampioen in de geschiedenis van de Formule 1.

 

In de jaren daarna ging het iets minder met Hamilton. In 2009, 2010 en 2011 eindigde hij respectievelijk op een vijfde, vierde en vijfde plaats in het eindklassement. Een ding is zeker, we gaan de komende jaren nog veel horen van de nog steeds jonge coureur.