Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Beleef een uniek dag op de luchthaven Schiphol

Schiphol is een wereld op zich. Naast een uitgebreid en elke dag van het jaar geopend winkel en horeca aanbod kun je diverse activiteiten doen die een ‘Dagje Schiphol’ een unieke ervaring maken. Bijna iedereen is wel eens op Schiphol geweest om te vliegen of iemand weg te brengen of op te halen. Natuurlijk blijft dit de belangrijkste functie van Schiphol. Toch is een bezoek aan deze unieke locatie in Nederland uitermate geschikt voor een leuk, en in het bijzonder voor kinderen, leerzaam dagje uit.

Panoramaterras
Vliegtuigspotten of gewoon genieten van het geweldige uitzicht op het platform? Het kan vanaf Schiphol’s Panoramaterras. De toegang is gratis. Ook vindt u er allerlei wetenswaardigheden over de luchthaven.

Als u er even lekker bij wilt zitten, kunt u terecht in een van de Panoramarestaurants om van dit boeiende spektakel te genieten. Om het Panoramaterras te vinden volgt u de borden panoramaterras vanaf Schiphol Plaza.

Fokker Experience
Een dagje Schiphol is niet compleet zonder een bezoek aan de Fokker 100 op het Panoramaterras. De Fokker 100 is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van Schiphol.

Het interieur van de Fokker is omgebouwd tot een complete luchtvaartexperience. U kunt de cockpit bekijken, meldingen van de verkeerstoren horen, plaatsnemen in de originele stoelen, een kijkje nemen in het bagageruim en beleeft er de historie van Fokker. De Fokker 100 is er voor jong en oud. Speciaal voor kinderen zijn er vliegtuigweetjes en raadsels om op te lossen.

Kom het grootste vliegtuig van Nederlands bekendste vliegtuigbouwer Fokker zelf ervaren!

‘Schiphol Behind The Scenes’
Altijd al willen weten hoe onze luchthaven werkt? U hoeft niet te vliegen om te ervaren dat er op de luchthaven veel gebeurt. U kunt Schiphol van heel dichtbij beleven met de Schiphol Behind the Scenes tour.

Dat er op en rond de luchthaven veel gebeurd, ervaart u tijdens de Schiphol Behind the Scenes tour. Deze multimedia tour geeft u een kijkje achter de schermen van de luchthaven en is een ware beleving. De tour brengt u op plekken waar u normaal gesproken niet zou komen. Zoals de brandweer, de sneeuwvloot, de grote hangars en nog veel meer. U hoort verhalen die u anders niet zou horen. Verhalen zijn trouwens niet het enige dat u hoort, maar kom dat zelf maar ervaren en beleef Schiphol van heel dichtbij!

Voor tickets en prijzen: www.schipholbehindthescenes.nl

Mensen kijken
Schiphol is een unieke omgeving. Je ziet er mensen uit de hele wereld met veel verschillende culturen. Zoek een plekje op een terras op Schiphol Plaza of buiten op een van de bankjes en met een beetje geluk spot u een BN-er of wereldster.

Vliegtuigspotten
Als u een dagje naar Schiphol komt kunt u ze natuurlijk niet missen: de vliegtuigen!

Met ruim 450.000 vluchten per jaar, zoveel verschillende toestellen en airlines, kunnen vliegtuig fans en spotters op Schiphol hun hart ophalen.

Langs de landingsbanen liggen verschillende spottersplaatsen, en ook op het Panoramaterras heeft u een perfect uitzicht op de platformen en de vliegtuigen.

Planes@Plaza
In een Dagje Schiphol mag u dit niet missen. Vooral leuk voor de kids, en iedereen die vliegtuigfan is: Planes@Plaza. Modelvliegtuigen en pilotenpakjes, boeken en Barbie stewardessen. U kunt het zo gek niet bedenken of u vindt het bij Planes@ Plaza, de vliegtuigwinkel van Schiphol.

Altijd al eens willen weten hoe het voelt om piloot te zijn? U kunt er op de foto in de cockpit. Kinderen mogen zicht eerst verkleden als piloot compleet met echte pet en jas. Het levensgrote landingsgestel en een vliegtuigmotor lenen zich ook goed voor een foto.

Speurtocht Schiphol Plaza
Leuk voor kinderen is de speurtocht over Schiphol Plaza. Met weetjes en opdrachten over, hoe kan het ook anders op Schiphol, vliegtuigen! U kunt de speurtocht ophalen (indien vooradig) bij de informatiebalies op Schiphol Plaza.
Klik hier voor de speurtochten op Schiphol Plaza.

Winkelen
Wist u dat u op Schiphol Plaza terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen? Schiphol Plaza is het winkelcentrum dat voor iedereen toegankelijk is met heel veel leuke winkels die van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open zijn. Of u nu op zoek bent naar een leuk cadeau zoals bloemen, chocolade, elektronica of sieraden, u slaagt altijd. U vindt er ook fijne modemerken als InWear, Mexx, Saint Tropez, en een Ako Books&Travel om heerlijk weg te dromen over een volgende zonnige reisbestemming…

Handig weetje, u vindt op Plaza ook een apotheek, een schoenmaker, een kapper en een keuze uit twee supermarkten voor de last minute boodschappen.

Eten en drinken
Een fijne onderbreking van uw dagje Schiphol is een lunch op Schiphol Plaza. Maar u begint de dag er ook goed met een heerlijke koffie. In de cafés en restaurants op Schiphol Plaza is het goed toeven. Of u nu zin hebt in een Italiaanse lunch, een verse smoothie of een snelle koffie, u vindt er voor ieder wat wils.

Voor kinderen is Restaurant Touchdown een aanrader, waar kinderen kunnen spelen terwijl ze wachten op hun zelf versierde vliegtuigpannenkoek. Een ijsje bij Italiaanse ijssalon Pronto is ook een feestje. Van een uitgebreide lunch geniet u bij Per Tutti of Dutch en Delicious en voor uw perfecte cappuccino of koffie kunt u terecht bij een van de twee Starbucks-vestigingen op Plaza. Een dagje Schiphol sluit u natuurlijk af met een biertje in Café Rembrandt.

Schiphol per fiets
Bent u een fietsliefhebber? Ontdek Schiphol dan per fiets. Leuk in combinatie met een dagje Schiphol is een fietstocht rond het luchthaventerrein. Speciaal aangelegde fietspaden maken het mogelijk om naar Schiphol te fietsen. U kunt ook de speciale Schiphol-fietsroute volgen die u rondom de luchthaven leidt in een mooi ‘rondje Schiphol’.
Klik hier om de fietskaart te downloaden.

Spandoekautomaat
Komt u familie, vrienden of een geliefde ophalen van Schiphol? Vergeet de oude lakens en de verf. Vanaf nu kunt u een eigen spandoek printen in de spandoekautomaten van Schiphol!

Op ieder gewenst formaat en voorzien van uw eigen allerleukste welkomsttekst. De spandoekautomaten van Schiphol zijn in elke aankomsthal te vinden Dat is nog eens een verrassing als je elkaar gemist hebt.

Schiphol Junior is een speciale website voor de kinderen die graag naar Schiphol willen komen.

Meer weten over een dagje uit op Schiphol?