Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

De Ganzenmarkt in Coevorden

De Ganzenmarkt: een jaarlijks hoogtepunt in de stad met een historische, folkloristische achtergrond. Kom naar de Ganzenmarkt in Coevorden op maandag 11 november 2013.

Evenals in vroegere jaren worden op de tweede maandag in november ganzen door de winkelstraten van Coevorden naar de markt gedreven. Dit gebeurd door ganzenhoedsters. Meisjes uit Coevorden en omgeving kunnen zich hiervoor opgeven en uit hun midden wordt ’s morgens een Miss-Ganzenhoedster gekozen. Na de middag drijven ganzenhoedster vanaf zes jaar de ganzen door de winkelstraten naar de markt en uit hun midden wordt de Mini-Miss gekozen.

In 1962 werd de traditionele ganzenmarkt weer in ere hersteld. Geen ganzenmarkt zoals die in vroegere jaren werd gehouden. Maar een folkloristische markt.

Ganzenmarkt is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement wat zich niet alleen op de tweede maandag in november afspeelt. Het hele weekend door zijn er tal van activiteiten in het centrum van Coevorden. Veel Coevordernaren vieren het “Ganzenmarkt-weekend” samen met familie, vrienden en bekenden.

Meer weten over dit bijzondere evenement in Coevorden?