Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Open Tuinendag – zondag 22 juni 2014

Voor het huis een formele buxustuin met in ieder vak een enorme paddenstoel van taxus. De diepe achtertuin wordt in tweeën gedeeld door de Rozendaalse beek.

Het voorste gedeelte is eveneens formeel met buxushaagjes en via een bruggetje belandt men in een schaduwtuin met Rhododendrons, hosta’s, Rodgersia en stinzeplanten rondom een gazon. Achter in de tuin een romantisch zitje op het westen om te genieten van de avondzon.

* Heerlijk en rustig wonen op het Landgoed Rennen Enk, Velperweg 139a, Arnhem

Landgoed Rennen Enk is gelegen aan de statige Velperweg, een door bomen omzoomde laan die u tot in het centrum van Arnhem brengt. Zodra u de toegangspoort van het landgoed passeert, is het stadsgedruis ver weg. Glooiende grasvelden, doorsneden door vijvers en beken ademen rust en ruimte. Eeuwenoude eiken rijzen op uit het parkachtige landschap en kronkelende bospaden leiden u naar onvermoed schilderachtige plekjes.

Het landgoed oogt zowel in de zomer als ‘s winters als een schilderij uit de Gouden eeuw. In de sfeervolle tuinen wemelt het van het leven. De natuurlijke oevers langs de beken en vijver trekken zwanen, ganzen en andere vogels aan, die zich thuis voelen op het landgoed. Zo ook zo’n 150 soorten paddenstoelen.

Op zondag 22 juni kunt u via een route het park verkennen langs de nieuw aangelegde (dak)tuin tussen de gebouwen van Stellen Enk, de Heemtuin en de tuin van de zusters.

Wilt u meer weten over de Open Tuinen Dag?