Menu
Entertainment / Film / Uitgelicht

Gooische Vrouwen beste film

Maandagavond werden de jaarlijkse filmprijzen de Rembrandt Awards 2012 uitgereikt in de Amsterdamse club Escape. 

 

Genomineerd voor de beste Nederlandse film van dit jaar waren Nova Zembla, Gooische Vrouwen en Sonny Boy. De film over de vier vriendinnen uit het Gooi met Cheryl (Linda de Mol), Claire (Tjitske Reidinga), Anouk (Susan Visser) en Roelien (Lies Visschedijk) mochten de prijs in ontvangst nemen.

 

De award voor beste Nederlandse actrice werd uitgereikt aan Carice van Houten. Ze nam deze prijs maar liefst vijf keer achtereenvolgend in beslag. Ze versloeg hiermee Linda de Mol en Susan Visser van Gooische Vrouwen , Ricky Koole van Sonny Boy en Halina Reijn van Isabelle.

 

De prijs voor beste acteur ging dit jaar naar Rutger Hauer van de Heineken Awards waarin hij Freddie Heineken speelt. Andere genomineerden waren Achmed Akkabi en Nasrdin Dchar van de film Rabat, Robert de Hoog (Nova Zembla) en Peter Paul Muller die speelde in de film Gooische Vrouwen.

 

Andere prijzen werden gewonnen door de New Kids film Nitro, deze had de beste titelsong. Vorig jaar namen zij dezelfde prijs in ontvangst maar dan met de film New Kids Turbo. De beste kinderfilm ging naar de makers van de film Razend.

 

Hieronder is de promo te zien van de Rembrandt awards 2012