Menu
Entertainment / Televisie / Uitgelicht

De kijkcijfers van afgelopen weekend

Kijkcijfers kunnen programma’s maken of breken. Zijn de kijkcijfers goed dan is de kans groot op een nieuw seizoen maar als de kijkcijfers tegenvallen halen ze je voordat je het weet van de buis af. Daarbij houden mensen nou eenmaal van lijstjes en cijfertjes en daarom bericht Web.nl elke week over de meest opvallende kijkcijfers.

 

Zaterdagavond

 

De laatste aflevering van Nick tegen Simon is zaterdagavond qua kijkcijfers niet best afgesloten. Volgens Stichting Kijkonderzoek keken er 807 duizend kijkers naar het programma. Dit is een miljoen minder dan de eerste drie afleveringen van dit programma. Ik Hou Van Holland van Linda de Mol op RTL4 daarentegen, versloeg het Volendamse koppel weer met een kijkcijferaantal van 2,4 miljoen. Dit programma steekt er week op week met kop en schouders bovenuit vergeleken met de rest van de programma’s.

 

Het programma Iedereen is Gek op Jack, waar Jeroen van Koningsbrugge samen met Linda de Mol de hoofdrol in spelen zorgde dit weekend voor stabiele kijkcijfers en wel met 1,7 miljoen. Het achtuurjournaal doet het iedere week ook goed en scoorde dit weekend maar liefst 1,73 miljoen kijkers. Het programma Wedden dat ik het Kan? op SBS6 met Jeroen van der Boom scoorde ook relatief weinig kijkcijfers. Er keken afgelopen zaterdagavond 663 duizend kijkers naar dit programma.

 

Vrijdagavond

 

Op de vrijdagavond scoorde The Voice Kids uitstekende cijfers. het was de finale van het programma waar maar liefst 2,8 miljoen mensen naar keken. Angela Groothuizen won de strijd met Fabiënne. Op de 2e plaats stond het programma Flikken Maastricht op Nederland1 dat 1,6 miljoen kijkers trok in tegenstelling met Moordvrouw op RTL4. Zij trokken 1,5 miljoen kijkers.