Menu
Entertainment / Muziek / Uitgelicht

Kraantje Pappie is meer dan alleen rap

Kraantje Pappie (Crane) uit Groningen, is een hardwerkende rapper die zichzelf omhoog probeert te takelen in de Nederlandse hitlijsten. 

 

In 2008 zette Kraantje Pappie een stap in de goede richting en kreeg zijn eigen uitverkochte release party op het poppodium Simplon van Groningen. Kort daarna voegde Kraantje Pappie zich bij het label van rapper Jiggy Djé. Daarna ging het al snel beter met Crane, zo stond hij onder andere in de Melkweg en in Paradiso waar hij zijn eigen teksten zong.

 

 

Afgelopen donderdag was Kraantje Pappie te gast in ”De Wereld Draait Door”. Matthijs van Nieuwkerk, noemde hem in de uitzending de belofte van 2012 en ook Giel Beelen is helemaal gek van hem. Zowel voor als tijdens de show trad Kraantje op en zong hij het nummer ”Waar is Kraan?”. De rapper was al veel langer bekend in de muziekwereld maar sinds de Wereld Draait Door uitzending is hij nu ook bekend bij het grote publiek. Zijn muziek wordt als nieuw en verfrissend gezien en dat heeft alles te maken met de combinatie van hiphop, dubstep en pop die in zijn “sound” zitten.

 

Bekijk hier snel het filmpje, ”Waar is Kraan?”