Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Openingsevenement 1001 bommen & granaten op Vesting Slot Loevestein

Op zaterdag 10 en zondag 11 mei wordt de nieuwe presentatie ‘1001 bommen & granaten’ op knallende wijze geopend. Ga mee op reis door de tijd met de Soldaat van Oranje en ontdek dat Loevestein een nóg leuker museum is voor kinderen, een ideaal dagje uit met het gezin.

Slot Loevestein is vooral bekend van de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist. Dat is en blijft een belangrijk verhaal: we vertellen het vaak en graag. Maar er zijn meer verhalen van bekende én onbekende personen uit de 650 jarige geschiedenis van Loevestein. Met onze nieuwe presentatie 1001 bommen en granaten komen die verhalen, van ridders, gevangenen en soldaten, tot leven.

Op 10 en 11 mei openen we de nieuwe presentatie met een knallend evenement. De geschiedenis van het soldatendorp komt die dagen tot leven. In de voetsporen van de Soldaat van Oranje gaat de bezoeker op in de geschiedenis van Loevestein. Ga op theebezoek bij een Franse dame en leer een Franse dans. Of doe mee met de exercities en wordt een echte musketier. Overal in de vesting is iets te doen en zijn historische personages te ontmoeten. De Soldaat van Oranje nodigt iedereen uit! Bekijk hier het programma.

Data & tijden
Zaterdag 10 mei van 12.00 – 20.00 uur
Zondag 11 mei van 10.00 – 17.00 uur

Wilt u meer weten over openingsevenement 1001 bommen & granaten?