Menu
Technologie / Uitgelicht / Wetenschap

Peerby wint Guardian Tech Talent Pitch Competitie

De Nederlandse startup 
Peerby won afgelopen maandag de Guardian Tech Talent Day Competitie. De competitie was op zoek naar de beste ideeën die door middel van technologie de wereld veranderen. Oprichter en CEO Daan Weddepohl werd als winnaar uitgenodigd zijn innovatieve startup te presenteren op de Guardian Activate Summit de volgende dag. Op dit evenement deelde Weddepohl het podium met toonaangevende sprekers als Hans Vestberg, CEO van Ericsson, Vint Cerf, “de vader van het internet” en vice president bij Google, en David Cohen, oprichter van TechStars.

Over de competitie
The Guardian Activate Summit is een jaarlijks terugkerend evenement waar innovatie centraal staat. De dag voor de daadwerkelijke conferentie vindt de Guardian Tech Talent Day competitive plaats. Uit een groot aantal inzendingen werden acht startups, waaronder Peerby, geselecteerd zich te presenteren aan een deskundige jury bestaande uit vooraanstaande internationale investeerders, uitvinders en ondernemers. De winnaars van de competitie krijgen de kans zicht te presenteren op The Guardian Activate Summit.

Andere winnaars
Naast Peerby won de Britse startup Radar, een stichting met als doel nieuwsorganisaties en burgerjournalisten met elkaar verbinden in ontwikkelingslanden. Victor Henning, oprichter van Mendeley, won de Activate Tech Talent Pitching competittion in 2010. Eerder dit jaar, werd Mendeley gekocht voor 100 miljoen dollar door Reed Elsevier.

Over Peerby
Peerby is een website en app waarmee je eenvoudig spullen kunt lenen van je buren door rond te vragen in je buurt. Dit rondvragen maakt Peerby uniek in zijn soort en zorgt ervoor dat je snel en makkelijk in contact komt met iemand die je kan helpen. Zo is Peerby goed voor je portemonnee, bevordert het de cohesie in de lokale gemeenschap en draagt het bij aan de vermindering van consumptie. Peerby werd in 2010 opgericht door ondernemers Daan Weddepohl en Eelke Boezeman.

Over The Guardian Activate Summit: Londen 2013
Op 9 juli 2013 kwamen de meest invloedrijke en inspirerende figuren uit de Internet en technologie wereld bij elkaar om te debatteren over de verschillende manieren waarop het Internet en hieraan gerelateerde technologieën de wereld en onder andere de manier waarop we zaken doen verandert.
Het Internet en de hieraan gerelateerde technologieën hebben een fundamentele invloed op de wereld waarin wij leven. The Guardian Activate Summit brengt radicale vernieuwers, vanuit de politiek, economie en technologie samen op dit gebied.

The Guardian Tech Talent Day jury:
“Wij zijn onder de indruk van Peerby’s ambitie om van buurten hechte gemeenschappen te maken.”

Daan Weddepohl, oprichter van Peerby:
“The Activate Summit gaat over het veranderen van de wereld doormiddel van technologie. En dat is precies waar het ons bij Peerby om gaat. Ik vind het fantastisch om mijn idee te mogen presenteren aan een zaal vol met toonaangevende mensen op dit gebied!”