Menu
Uitgelicht

Raamstickers: wat kun je ermee?

Raamstickers worden haast overal aangeboden. Je vindt ze met leuke afbeeldingen voor kinderen, maar er zijn nog veel meer soorten raamstickers. Je kunt ze gebruiken voor nuttige dingen of om je huis te decoreren. Toch kent lang niet iedereen de vele mogelijkheden op het gebied van raamstickers. Want raamstickers, wat kun je daar eigenlijk mee? 

Raamstickers voor de babykamer of kinderkamer

Er zijn super schattige raamstickers te vinden voor de babykamer of kinderkamer. Van een plaatje met mooie wolkjes of schaapjes tot een compleet landschap. Je kunt kiezen voor een eenvoudige witte raamsticker, maar er zijn ook mooie gekleurde varianten te vinden. Afbeeldingen van de favoriete films van je kinderen zijn er ook genoeg te vinden. Vind je er niets leuks bij, dan kun je met een handige tool ook zelf stickers maken. 

Rust en privacy in de slaapkamer of badkamer 

Raamsticker op een spiegel

Raamstickers zijn niet alleen leuk als gezellige decoratie. Ze kunnen ook zeker nuttig zijn! Met name in de badkamer en de slaapkamer worden raamstickers veel gebruikt om meer privacy te creëren. Raamstickers en raamfolie zorgen ervoor dat de ramen op die plaatsen niet meer goed doorzichtig zijn. Je kunt ze gebruiken om een raam gedeeltelijk af te plakken, zodat mensen niet naar binnen kunnen gluren. Een groot voordeel is dat je nog steeds veel lichtinval in de ruimte krijgt. In de slaapkamer is het belangrijk dat je rekening houdt met het effect van de kleur op de nachtrust. 

Raamstickers als handlettering 

Handlettering is de laatste tijd heel populair geworden. Het is een eigen, persoonlijke manier om mooie teksten te schrijven. Op de ramen is dat natuurlijk heel lastig, zeker omdat je het ook wel weer weg wilt kunnen halen als je toe bent aan iets anders. Gelukkig zijn er ook mooie handlettering raamstickers te vinden. En je kunt ook een gepersonaliseerde raamsticker maken met je eigen handlettering. Daarmee maak je in een handomdraai een mooie tekst voor op je raam of spiegel. 

Huisnummer en familienaam bij de voordeur 

Raamsticker

Veel mensen hebben een naambordje bij de voordeur met daarop het huisnummer en de familienaam. Of misschien wil je er graag de namen van de gezinsleden op plaatsen. Je kunt in plaats van een bordje ook gebruikmaken van raamstickers. Je plakt deze op het raam bij de voordeur. Zo kan iedereen zien wie hier woont en welk huisnummer het is. Bovendien kun je, als de gezinssamenstelling verandert, de tekst aanpassen. Bijvoorbeeld als er nog een baby geboren wordt.

Bedrijfsnaam of reclame op een sticker

Raamstickers worden niet alleen veel in huizen gebruikt; ze zijn ook ideaal voor bedrijven. Veel bedrijven gebruiken raamfolie of raamstickers om hun bedrijfsnaam groot en duidelijk te vermelden. Het is ook mogelijk om raamstickers als reclame te gebruiken, bijvoorbeeld om je merk te promoten. Als je een raamsticker persoonlijk maakt, kun je ook je eigen logo kiezen of een eigen tekst ontwerpen.

Het is logisch dat je bij raamstickers vooral denkt aan een grappige decoratie. Maar raamstickers zijn veel meer dan dat! Ze bieden privacy, kunnen mooie teksten vertonen of zijn geschikt als promotiemateriaal voor je bedrijf. Je kunt er dus veel meer mee dan je denkt!