Menu
Lifestyle / Relatie

Steeds meer datingprogramma’s lanceren apps

Dating via het internet is de afgelopen jaren erg populair geworden. Er zijn een heleboel sites waar je tegenwoordig heel makkelijk een profiel kunt aanmaken. Je hebt zeker ook een aantal vrienden die vast wel lid zijn van zo een datingsite. In het begin kan het natuurlijk eng lijken om je persoonlijke gegevens zomaar met iemand te delen. Wordt daarom lid van een datingsite die je vertrouwd of lees er eerst enkele reviews over. Ook verschillen de datingsites van elkaar.

Daten met behulp van een tool bestaat al veel langer dan we denken. De eerste online datingsites hadden allemaal één ding gemeen: je maakte er een profiel aan, compleet met foto’s en teksten. Je kon dan als gebruiker ook de profielen van andere leden bekijken. Vond je er iemand die er interessant uitzag dan kon je de persoon toevoegen en vervolgens chatten. Bij sommige dating websites kun je je gratis inschrijven en weer bij anderen moet je betalen.

Datingprogramma’s en apps

Met de lancering van de eerste smartphones en mobiele apps begonnen datingapps langzaam maar zeker in populariteit toe te nemen. De dating programma’s moeten een andere manier vinden om klanten aan te trekken en te houden. Vandaar dat verschillende programma’s hun diensten ook via een app beginnen aan te bieden. Gezien veel mensen hun tijd online besteden is het niet verwonderlijk dat de markt voor datingapps ook nog steeds groeit.

De werking van apps is ook veel makkelijker, dan je opgeven voor een programma en wachten op een zo gezegde blind date. Met een app heb je zelf de controle met wie je wilt matchen of praten. Binnen één dag kun je soms al iemand vinden, maar het kan ook langer duren. Over het algemeen beschikt een app over gebruiksgemak en moeten er voldoende matches beschikbaar zijn om een date te vinden. Hou wel in gedachten dat je rekening  dient te houden met de risico’s van daten door middel van een app.

Online daten via een app

Het kan namelijk zijn dat je een verkeerde persoon tegenkomt. Ook hebben sommige apps een datingtool waarin jij je interesses en voorkeur kunt invullen. Zo kun je sneller iemand vinden die compatibel met je is. Ben je bijvoorbeeld een christen, of vind je het niet erg als de ander al een kind geeft, dan kun je dat invullen. Voor elke doelgroep zijn er apps en websites, zo zijn er senioren dating sites, christelijke datingsites en nog veel meer. Een app geeft mensen de vrijheid om te kiezen met wie ze in contact willen komen en op een date willen gaan. Het is ook makkelijker en minder eng om gewoon een berichtje te sturen dan persoonlijk op iemand af te stappen.