Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Riddertoernooi op Kasteel Hoensbroek

De ‘Ridders te paard’ komen er weer aan! Op 31 mei, 1 juni en 8 en 9 juni 2014 komen zij naar kasteel Hoensbroek voor een spectaculaire show. Daar wil je geen minuut van missen!

Vier dagen zullen de ridders strijden om Heerlijkheid Hoensbroek. Het wordt een belevenis! Dit jaar met speciaal bezoek van de Schrijvers van de Ronde Tafel.

Riddertoernooi
Ridder Herman Hoen neemt je mee 625 jaar terug in de tijd. De rechten die Hoen kreeg geschonken over ‘Heerlijkheid Hoensbroek’ worden dit jaar betwist en bevochten in het Riddertoernooi.

De ridders galopperen met hun prachtig uitgedoste paarden over de toernooibaan. Tijdens hun sensationele wapentreffen is de spanning om te snijden en houd je je adem in…Wint Herman Hoen ook dit jaar de strijd om het kasteel?

Ridderkampement en middeleeuwse markt
In het Ridderkampement rond kasteel Hoensbroek waan je je in de middeleeuwen. Struin langs de middeleeuwse marktkraampjes en ontdek de oude ambachten.

Speel spellen in ridderstijl, ontmoet de kwakzalver, bezoek de roofvogelshow en leer net zoals de ridders zwaardvechten en boogschieten.

Dit jaar wordt er ook aan de jonkvrouwen en prinsessen gedacht: doe mee aan de danslessen, laat je schmincken, kom kostuums passen en maak een prinsessenfoto op de rode loper. En knutsel jouw favoriete sierraad!

Schrijvers van de Ronde Tafel
Bekende schrijvers van het genootschap ‘de Schrijvers van de Ronde Tafel’ brengen dit jaar een speciaal bezoek aan het Riddertoernooi. In het kasteel lezen zij kinderen voor uit eigen werk.

Altijd al de schrijver van jouw favoriete kinderboeken willen ontmoeten? Dat kan tijdens een van de toernooidagen. Arend van Dam, Anneriek van Heugten, Henk van Kerkwijk, Agave Kruijssen, Ineke Mahieu, Martine Letterie, Joyce Pool, Ton van Reen, Lydia Rood, Rob Ruggenberg, Annejoke Smids, Peter Smit, Gerard Sonnemans en Suzanne Wouda zijn (in wisselende samenstelling) te vinden in kasteel Hoensbroek.

Wilt u meer weten over het Riddertoernooi op Kasteel Hoensbroek?