Menu
Bioscoop / Entertainment / Uitgelicht

Skyfall breekt records

De 23e James Bond film mag nu al met recht een groot succes worden genoemd. De film die uitkomt in het jaar dat de geheimagent zijn 50 jarig jubileum viert, verbreekt in vele landen record na record.

 

De meest op het oog springende record komen uit Amerika het land van de grote Hollywood producties. Niet verslaat James Bond moeiteloos de andere films die gelijktijdig in de bioscoop draaien maar ook kende de nieuwste BOND een opening die zelfs voor een film van dit kaliber ongekend is. De film bracht met de opening al 87 miljoen dollar op en dat is aanzienlijk meer dan de nummer twee, Wreck-It Ralph, die 33 miljoen in het laatje bracht.
Ook Skyfall-records in Nederland
Ook in Nederland breekt het 23e Bond avontuur records. Tijdens het openingsweekend bezochten al 400.000 bezoekers de film en dat is zelfs nog meer dan bij Harry Potter en Lord of the Rings. Twee van de drie bioscoopbezoekers die een kaartje kochten kwamen voor Skyfall. De Nederlandse bioscopen hadden al ingespeeld op dit aankomende succes. Nog nooit werd een film in 211 bioscoopzalen aangeboden.