Menu
Sport / Uitgelicht

Michael van Gerwen pakt Premier League

Micheal van Gerwen heeft op sensationele wijze de Premier League Darts op zijn naam geschreven. In een fantastische finale versloeg de jonge Nederlander Phil Taylor met 10-8. De overwinning leverde Mighty Mike 180.000 euro op.

 

Micheal van Gerwen kende een super seizoen in de Premier League. Hij plaatste zich als nummer 1 voor de playoffs waarin hij met de Engelsman James Wade afrekende (8-4). De overwinning op Wade betekende een mooie op steker voor van Gerwen die tijdens het reguliere seizoen eenmaal won en eenmaal verloor van Wade.

 

Geen Nederlandse finale
In de andere finale rekende Phil Taylor vakkundig af met Raymond van Barneveld. Hoewel Barney dit seizoen bij vlagen in prima vorm verkeerde en zeker op de weg terug is kwam hij zoals zo vaak te kort tegen een ontketende Taylor. Dankzij het overwinning van The Power kreeg het publiek de droomfinale waar het voor naar de 02 Arena was gekomen.

 

2 Gezichten
In een best of 19, (first to 10) begon Taylor sterk en het duurde dan ook niet lang voor hij van Gerwen wist te breken. Op 2-5 in het voordeel van Taylor zag het er slecht uit voor onze landgenoot maar gelukkig kwam daar de pauze. De pauze bleek achteraf van essentieel belang want er stond na de break een andere van Gerwen op het podium. De van Gerwen die het hele jaar al zoveel indruk had gemaakt was terug en nu kon de finale pas echt beginnen. Binnen een mum van tijd was de stand weer geluk.

 

Fantastische 132 finish
Mighty Mike stoomde door en het duurde dan ook niet lang tot de Nederlander een 9-7 voorsprong wist te bemachtigen. Taylor die nu alle games moest winnen, brak van Gerwen en maakte er zo 9-8 van. In de leg die daarop volgde toonde Micheal zijn supervorm door 132 uit te gooien. Hij begon met de single bull, daarna tripple 19 om te eindigen met double bull.

 

Mighty Mike
Een vreugde uitbarsting volgde en het publiek ging helemaal uit zijn dak. Van Gerwen die toch al enorm populair is bezorgde miljoenen dartfans opnieuw een super avond en hij bewees zichzelf ook een aardige dienst door de beste darter ooit te verslaan en ook nog eens 180.000 euro mee naar huis te nemen.