Menu
Natuur / Uitgelicht / Vrije tijd

Veilig tuinieren

Geniet u met dit mooie weer ook volop van uw tuin? De eerste bloemen beginnen weer te bloeien en het geeft een kleurrijk aanzicht. Lekker aan de slag met uw groene vingers. Maar bij dit tuinieren komen soms ook nog wel wat risico’s kijken.

 
Op de website Veiligheid.nl kunt u lezen wat de risico’s zijn bij het snoeien van takken of een heg en het doorhakken van takken.

 
Wat kunt u doen om deze risico’s te beperken en zo veilig mogelijk te tuinieren? Het belangrijkste is om altijd te tuinieren met werkhandschoenen aan. Met een simpel takje of een doorn kunt u zichzelf al snel bezeren. Maar let op! Draag geen handschoenen in de buurt van draaiende machines, want deze kunnen hier tussen blijven haken.

 
Daarnaast is het ook belangrijk het juiste gereedschap te gebruiken. Gebruik voor het snoeien van takken bijvoorbeeld geen heggeschaar, maar de daar voor bestemde takkenschaar.

 
Zorg bij zwaar werk voor hulp, zodat u geen zware dingen in uw eentje hoeft te tillen. Let wel op dat u bijvoorbeeld bij het snoeien van takken geen mensen in de buurt hebt. Dit is gevaarlijk met takken die naar beneden en in het rond vliegen.

 

 

Houdt u ook van de natuur, maar heeft u zelf geen tuin? Geniet heerlijk van de mooie natuur in Giethoorn.