Menu
Beauty / Lifestyle / Strand / Uitgelicht / Vrije tijd

Vrouwen veelal onzeker in bikini

Met de zomer en het mooie weer in het vooruitzicht zijn ook ineens alle sportscholen weer druk bezocht. Iedereen wil nog even die overtollige kilootjes van de wintermaanden kwijt, zodat we ons straks weer kunnen vertonen in zwemkleding. Vooral vrouwen zijn bezorgd om hun figuur in zwemkleding.

 

Dit blijkt uit een onderzoek van cosmeticafabrikant Nivea. 54 procent van de vrouwen tussen 18 en 60 jaar is vooral bezorgd om de omvang van de buik en een vijfde van de vrouwen maakt zich zelfs zorgen over het hele lichaam.

 

Voor veel vrouwen is het dan ook lastig om zich helemaal bloot te geven. Bijna 80 procent van de vrouwen draagt dan ook liever een wikkelrok, een sarong, over haar bikini heen. Ook de omvang van de borsten brengt bij veel vrouwen onzekerheid mee. Dit is voornamelijk bij vrouwen in de 20. Voor vrouwen in de 50 baart dit minder zorgen. 50 procent van de vrouwen geeft dan ook aan zich minder druk te maken om haar lichaam na het krijgen van kinderen.

 

Vrouwen vinden het prettiger om zich een lange tijd voor te kunnen bereiden voor het blootgeven in de zomer. Deze onzekerheden kunnen bij de vrouw al voor een groot deel worden weggenomen door een compliment van hun partner of zelfs van een vreemde. Het liefst krijgen ze zo’n compliment van een vrouw.

 

Voor de mannen is dit niet het geval. Zij zijn over het algemeen zelfverzekerder en hebben er geen problemen mee zich in een zwembroek te vertonen op het strand.

 

Een dagje Beauty & Wellness zorgt ervoor dat je helemaal klaar bent voor de zomer!