Menu
Digitaal / Internet / Mobiel / Uitgelicht

Steeds meer aankopen via tablet of smartphone

Dat Nederlanders steeds meer online winkelen was al bekend, maar ze doen deze aankopen nu ook steeds vaker via tablet of smartphone. Sommige mensen kiezen er toch liever voor het online winkelen via een laptop of vaste computer te doen, maar de tweede helft van vorig jaar is het aantal consumenten dat aankopen doet via smartphone of tablet met 73 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor.

 

Dit is gebleken uit een onderzoek van Blauw Research in opdracht van brancheorganisatie Thuiswinkel.org. Online winkelen is natuurlijk ideaal als u geen tijd heeft om te winkelen, niet goed te been bent of een lange afstand moet afleggen om naar de winkel te gaan. Het bespaart een hoop tijd en het wordt ook nog eens thuis bezorgd.

 

De tweede helft van vorig jaar was het aantal consumenten dat een aankoop deed via smartphone of tablet 1,7 miljoen. Naast de muziek die deze consumenten downloaden voor op hun telefoon werden er vooral kledingstukken, boeken en sportartikelen online besteld.

 

Het aantal aankopen via smartphone of tablet zal de komende jaren alleen maar toe gaan nemen. Steeds meer mensen beschikken over deze middelen en ook steeds meer winkels bieden hun producten online aan. Ook voor ouderen is het online winkelen ideaal. Als zij niet meer goed te pas zijn kun altijd en op elk moment producten online bestellen.

 

Boek ook de leukste uitjes en weekendjes weg online.