Menu
Digitaal / Internet / Uitgelicht

Whatsapp groter dan Twitter

Dat Whatsapp in de afgelopen jaren het sms’en op een zijspoor heeft gezet is geen nieuws meer. Whatsapp is vrijwel gratis en heeft bovendien veel meer mogelijkheden dan het ouderwetse sms’en. Via de instant messaging-dienst kunnen onder andere groepen worden gemaakt en kunnen veel makkelijker contacten en foto’s en video’s worden gedeeld.

 

Whatsapp heeft zelf bekend gemaakt dat er maar liefst 250 miljoen gebruikers zijn die minimaal één bericht per maand sturen via hun app. Dit aantal heeft het bedrijf in de afgelopen 4 jaar opgebouwd en daarmee is Whatsapp groter dan Twitter dat zo’n 200 miljoen actieve gebruikers telt. De volgende grote concurrent voor Whatsapp is Skype dat zo’n 280 miljoen gebruikers heeft.

 

Meest gedownload
Ook in Nederland wordt veelvuldig gebruik gemaakt van Whatsapp. Van alle Nederlanders met een smartphone gebruikt ruim 75% Whatsapp. 80% van die groep gebruikt de applicatie zelfs dagelijks. Whatsapp is in Nederland populairder dan in landen als België en Frankrijk. In de lijst van meest gedownloade iPhone-applicaties staat Whatsapp ook op de eerste plaats en dat terwijl er veel alternatieven zijn die soms zelfs meer mogelijkheden bieden.