Menu
Entertainment / Opmerkelijk / Showbiz / Uitgelicht

Whitney Houston overleden

Whitney Houston is zaterdagmiddag op 48-jarige leeftijd overleden.

Dat heeft haar eigen woordvoerster zaterdagavond bekend gemaakt. De popzangeres overleed in de badkamer van het Beverly Hilton hotel in Los Angeles waar ze op dat moment verbleef. Ze zou die avond nog een optreden geven op de Grammy-party van Clive Davis. Ondanks het overlijden van Houston, ging het feest gewoon door.

 

Het succes

 

Whitney Elizabeth Houston werd geboren op 9 augustus 1963 en groeide op in Newark. Ze was een Amerikaanse zangeres, model en tevens actrice. Whitney was één van de beste zangeressen over de hele wereld, met een dijk van een stem. Ze had een super professionele zangtechniek met een heel groot stembereik en daar stond ze dan ook erg bekend om. Haar moeder Cissy Houston was een achtergrond zangeres van onder andere Elvis Presley en Aretha Franklin. Whitney zelf kwam door deze muzikale familie ook al snel in aanraking met de muziekwereld. Ze kreeg al gauw een platencontract aangeboden, maar haar moeder vond dat ze eerst haar school af moest maken. Later werd ze gevraagd als achtergrondzangeres in vele bands. Ze nam in de jaren negentig de soundtrack van de bekende film The Bodyguard op. Ook had ze hiernaast een carrière als m0del.

 

Wat ging er mis?

 

De laatste jaren ging het bergafwaarts met de zangeres. Ze kwam veel in het nieuws door de scheiding met Bobby Brown en het overmatige drugs en alcoholgebruik. Ze probeerde meerdere malen af te kicken maar dit lukte haar niet. Houston overleed op 48-jarige leeftijd. Het onderzoek naar de doodsoorzaak is nog in volle gang, zodra er meer informatie over de doodsoorzaak is kunt u het lezen op Web.nl.

 

De Hits

 

I Wanna Dance With Somebody 1987

I´m Every Woman 1989

I Will Always Love You 1992

My Love Is Your Love 1998

When You Believe (from The Prince Of Egypt) – duet met Mariah Carey (1998)

One Moment In Time 1999

 

Hieronder de grootste hit ”I Will Always Love You” uit de film The Bodyguard