Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Zomercarnaval Rotterdam: swingen in de zomer!

In juli is het weer zover: de Zomercarnaval in Rotterdam. Volgens kenners gaat het er tijdens het Rotterdamse carnaval al jaren net zo aan toe als op de eilanden. En dat is toch wel het grootste compliment dat een Rotterdams feestje krijgen kan! Dit jaar is de Zomercarnaval van 18 t/m 20 juli.

Zomercarnaval Straatparade
De Straatparade… Tja, moeten we het nog uitleggen? Nope, de grote tropische optocht met meer dan 20 nationaliteiten is al sinds 1984 het kleurrijke hoogtepunt van Zomercarnaval en nu dus ook van Rotterdam Unlimited. En dus sta jij ongetwijfeld langs de ruim 6 km lange route door het centrum van Rotterdam. Dance till you drop! En met een paar swingende podiumacts en mooie feesten in de stad wordt dansen je wel heel gemakkelijk gemaakt. Musica por favor!

De Straatparade, het kleurrijke hoogtepunt van Zomercarnaval, vindt altijd plaats op 19 juli 2014 en is gratis toegankelijk voor iedereen. De parade kronkelt zich een weg door de binnenstad van Rotterdam en vult de straten met de mooiste kleuren en de lekkerste latin klanken van de caribbean. Jaarlijks nemen ruim 2000 carnavalsvierders uit Nederland en ver daar buiten deel aan de grootste tropische carnavalsoptocht van het land. De parade start om 13.00 uur en gaat over een lengte van ongeveer 2,5 km om vervolgens rond 17.30 uur weer te eindigen. Na afloop van de straatparade gaat het feest gewoon door in de straten van Rotterdam met de beste live optredens van artiesten uit binnen- en buitenland.


De Straatparade

30 years and still sexy!
Ja je leest het goed! Zomercarnaval is jarig! 30 years and still sexy. Wie had ooit kunnen denken dat Zomercarnaval in 1984 is begonnen als een kleinschalig feestje en nu is uitgegroeid tot één van de grootste festivals van Nederland . Ruim 900.000 bezoekers uit binnen- en buitenland zijn jaarlijks massaal te vinden in de Rotterdamse binnenstad om te genieten van al het moois dat Zomercarnaval te bieden heeft. Prachtige praalwagens, de mooiste kostuums, de lekkere latin klanken die de straten van Rotterdam vullen, de Battle of Drums, internationale topartiesten gratis te bewonderen op de verschillende podia en nog veel meer! Maar bovenal, Zomercarnaval weet al 30 jaar een brug te slaan tussen de verschillende culturen die Nederland rijk is.

Battle of Drums
Ratttatatt! Let’s do some brass! De vrijdagavond voorafgaand aan de Zomercarnaval Straatparade staat traditiegetrouw in het teken van de Battle of Drums. De straten van de Rotterdamse binnenstad worden opgeschud door drie spectaculaire brassbands die strijden om de titel van Beste Brassband van Nederland en de prestigieuze Golden Drum! Een absolute must see..

Warming Up
De Battle of Drums start altijd met de spraakmakende Warming Up. Wat is de Warming Up? Nou, dat moet je gewoon gezien hebben! Drie brassbands starten elk vanaf een andere locatie in de stad en bewegen zich al spelend en feestend richting het podium op Hofplein. Met de steun van hun fans en achterban achter zich aan, maken zij zich op voor de ultieme showdown op het Hofplein podium. De brassbands komen één voor één aan bij het podium, waar een massapubliek vol spanning staat te wachten op de spectaculaire shows die zij voor hen in petto hebben. En dan gaat de Battle of Drums pas echt los! Elke brassband zet een knallende show neer. Hier wordt bepaald wie de Beste Brassband van Nederland is en vereeuwigd wordt op de Golden Drum!

Meer weten over de Zomercarnaval in Rotterdam?