Menu
Auto / Auto bulk / Vakantie / Vrije tijd

Met de auto op vakantie – wat moet je regelen?

Een autovakantie biedt vele voordelen in tegenstelling tot een vakantie met het vliegtuig. Je kan gezellig met vrienden of familie genieten van een roadtrip, last je eigen pauzes in, bepaald je eigen route en hebt alle mogelijkheid om van de vrijheid te genieten. Maar een auto vakantie betekent ook dat er een aantal zaken geregeld moeten worden voor vertrek. Wat je moet regelen voordat je met je auto op vakantie gaat, lees je hier.

Onderhoud aan de auto

Zorg er allereerst voor dat je auto in orde is. Geef je auto voor vertrek een onderhoudsbeurt bij de garage, of loop in ieder geval de belangrijkste zaken even na. Denk hierbij aan de juiste bandenspanning, het controleren van het profiel van de banden, verse olie, nieuwe ruitenwisservloeistof en ga zo maar door. Op deze manier kun je pech onderweg zoveel mogelijk vermijden. Neem ook even de tijd om het interieur een flinke schoonmaakbeurt te geven. Een lange autorit is natuurlijk een stuk aangenamer in een schone, frisse auto.

Check de administratie

Loop ook de administratie even na. Wanneer zit de APK keuring er bijvoorbeeld aan te komen, en hoe zit het met je autoverzekering? Heb je een dure autoverzekering, of ben je niet voldoende verzekerd in het buitenland? Kijk dan eens naar de autoverzekering van HEMA. Hier betaal je al snel een stuk minder dan bij de ‘grote verzekeraars’, en krijg je direct een uitgebreid pakket. Je kunt alle informatie (ook met betrekking tot een autovakantie in het buitenland) terugvinden op Verzekerdbijhema.nl.

Routes en noodnummers

Een voorbereid mens telt voor twee. Nu kan Google Maps of een ander navigatiesysteem je goed op weg helpen, maar zodra internet of GPS signalen verdwijnen, is het toch fijn om iets te hebben om op terug te kunnen vallen. Print de routebeschrijving, bestel lokale kaarten, en noteer noodnummers voor de verschillende landen waar je doorheen zult rijden. Kijk ook meteen even of er lokaal specifieke regels zijn, of er wellicht tol betaald moet worden. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Maak een goede planning

Een roadtrip kan ontzettend leuk en gezellig zijn, maar een goede planning is wel van groot belang. Plan voldoende rustmomenten in, en boek eventueel een overnachting. Kijk of er andere mensen aanwezig zijn met een rijbewijs, en verdeel de route eventueel onder meerdere bestuurders. Op deze manier kun je niet alleen goed voorbereid, maar ook veilig op weg.