Menu
Vakantie

De nieuwste trends op het gebied van kamperen

Kamperen is altijd al populair geweest. Ook nu is daar niets aan veranderd. Toch zijn er nieuwe, verrassende trends op het gebied van kamperen. Dit blijkt uit het onderzoek dat Roan Camping Holidays heeft gedaan.

Nieuwe trend; Luxe kamperen
Luxe kampeervakanties zijn ondanks de crisis steeds meer in trek. Geen tent die onder water loopt bij het eerste buitje. Niet koukleumen in de slaapzak, als de zomer op zich laat wachten. Luxe camperen betekend slapen in een caravan, of tent, van alle gemakken voorzien. Zo heeft in 2014 merendeel van de kampeerders, 67%, een stacaravan geboekt. Maar liefst 52% van deze groep nam hierbij de meest luxe stacaravan, de Excellent. De Excellent is een stacaravan waar u met wel zeven personen in kunt slapen. De stacaravan beschikt over airco, een koelkast, vriezer en een mooie veranda. Ook is er gewoon beddengoed aanwezig. Dus kunt u de slaapzakken achterwegen laten.

Nieuw type stacaravan
Tevens is er dit jaar een nieuw type stacaravan, de Supreme. De Supreme is nog luxer dan de Excellent. Zo heeft u in de Supreme ook WiFi verbinding en een afwasmachine. Ook kunt u dan gebruik maken van een barbecue en luxe grilplaat. Dat dit nieuwe type stacaravan zeer intrek is, blijkt wel uit het feit dat deze in het hoogseizoen al 75% is volgeboekt.

Meest populaire kampeerbestemmingen
Ondanks dat de types caravans en tenten veranderen, is er weinig verandering in de geboekte landen. De top tien is bijvoorbeeld nog steeds hetzelfde als in 2013. Hieronder ziet u een opsomming van de tien meest populaire bestemmingen.

  1. Italië- Adriatische kust (Noord)
  2. Kroatië-Istrië
  3. Italië-Gardameer
  4. Italië-Toscane
  5. Frankrijk-Languedoc-Roussilon
  6. Kroatië-Dalmatië
  7. Italië-Adriatische kust (Zuid)
  8. Frankrijk-Ardèche
  9. Italië-Rome
  10. Slovenië-Zuid

Trends op gebied van boekingsperiode
Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen dat er minder kampeer vakanties zijn geboekt in de maand mei. Dit heeft er mee te maken dat de mei vakantie een week korter was dan in 2013. In 2014 is de meivakantie weer twee weken. Dan is er dus weer een stijging te verwachten.

Bent u nieuwsgierig geworden naar alle campingtrends? Kijk dan voor meer actuele campingtrends op www.Roan.nl.