Menu
Vakantie

Op vakantie in Nederland

Bijna iedereen dit jaar herziet zijn of haar vakantieplannen, want corona gooit voor veel mensen roet in het eten. Reisjes naar verre landen of een lang weekend citytrippen zit er even niet in. We gaan massaal op vakantie in eigen land! Want hoe vaak we ook buiten de landsgrenzen op zoek zijn naar avontuur en nieuwe dingen, Nederland heeft ook genoeg te bieden! Heb jij bijvoorbeeld alle hoofdsteden wel eens gezien? En weet jij eigenlijk hoe de Waddeneilanden eruit zien? We geven je een paar leuke tips voor vakantie in eigen land. De belangrijkste tip geven we nu alvast: zeg je reisverzekering niet op! Want als een dagje uit spontaan een nachtje uit wordt, is het wel zo’n fijn idee om te weten dat je gewoon verzekerd bent.

Geniet van de natuur

Wist jij dat we in Nederland tal aan nationaal parken hebben? Sommige staan zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco! Hoog tijd om die eens te bezoeken. Vermijd hierbij natuurlijk wel drukke plekken en houd je goed aan de regels. Maar er is nog steeds een hele hoop mogelijk. Denk aan de Weerribben in het noordwesten van Overijssel, Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe of natuurlijk De Veluwe in Gelderland. Ook in het zuiden van het land kun je genieten van natuurschoon, zoals De Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant en Nationaal Park Maasduinen in Limburg. Is 1 dag niet genoeg? Plak er dan een overnachting aan vast. En heb je een doorlopende reisverzekering? Dan weet je zeker dat je tijdens je spontane overnachting gewoon verzekerd bent.

Stedelijke hotspots bezoeken

Stedelijke hotspots bezoeken

Krijg jij meer energie van ronddwalen in een stad die je nog niet kent? Geen probleem! Ook in eigen land zijn er vast genoeg plaatsen die je nog nooit hebt gezien. Maak een lijstje van alle steden die je altijd al eens hebt willen bezoeken. Of plan bijvoorbeeld een reis door Nederland en bezoek de hoofdsteden van alle provincies! Als je langer dan 1 nachtje van huis blijft, is het wel fijn om een reisverzekering te hebben. Mocht er onderweg iets gebeuren, dan ben je in ieder geval verzekerd van hulp.

Blijf lekker thuis

Je hoeft natuurlijk niet per se weg als je vakantie hebt. Je kunt ook gewoon lekker thuisblijven! Niks moet, alles mag. Vier thuis vakantie zoals je dat op een andere bestemming ook zou doen. Zet een keer geen wekker, voel niet de druk om iedere dag iets in het huishouden te doen of twee uur lang in de keuken te staan. Tenzij je dat natuurlijk heel leuk vindt!

Tijd voor een make-over

Een vakantie is natuurlijk ook de perfecte tijd om je huis een make-over te geven. En dat hoeft echt niet heel drastisch met kostbare verbouwingen. Dat kan ook met een kleiner budget en simpele veranderingen. Geef de muur in de slaapkamer bijvoorbeeld een nieuwe kleur. Of zet de meubels in je woonkamer eens op een andere plek. Zelfs met een paar nieuwe kussens op de bank of andere accessoires in de vensterbank krijgt je huis meteen een andere look. Ben je iemand met groene vingers? Dan kun je natuurlijk ook de tuin eens onder handen nemen.

Leer iets nieuws

Altijd al iets nieuws willen leren? Ga dan op cursus tijdens je vakantie. En kies er dan ook eentje die je écht leuk vindt. Bijvoorbeeld een nieuwe taal of een cursus fotografie. Pak je het liever iets kleiner aan? Doe dan eens een proefles van een sport die je nog nooit hebt gedaan. Misschien ontdek je zo wel een nieuwe hobby!