Paleisreis voor Kids in de Voorjaarsvakantie

Paleisreis voor Kids in de Voorjaarsvakantie

Kunst & Kids: een combinatie van ontdekken, zien en vooral doen! Dat kan in de voorjaarsvakantie van 20 tot en met 28 februari op Paleis Het Loo. Kinderen van 5 tot en met 11 jaar krijgen de kans onder begeleiding een speciale ‘Paleisreis’ te maken. Daarnaast zijn er nog meer leuke kinderactiviteiten om te speuren en spelen.

Doen jullie mee?
Ieder jaar krijgen mensen die iets goeds voor anderen hebben gedaan tijdens de ‘lintjesregen’ een lintje uit naam van de Koning. Het geven van lintjes bestaat al heel lang, de lintjes gaan terug tot aan de tijd van de Ridders: de Ridderordes. De Paleisreis vindt plaats in het Kanselarijmuseum waar speciale kindervitrines worden ingericht met bijzondere lintjes en ordes.

Tijdens de speciale kinderrondleiding worden er leuke weetjes en spannende verhalen over ridders en lintjes verteld. Bijvoorbeeld waarom het dappere hondje Ricky een lintje kreeg! Na de rondleiding gaan ze zelf een lintje knutselen.

De kinderen gaan zonder ouders op Paleisreis en het duurt ongeveer een uur. Dat geeft u de mogelijkheid om even rustig een tentoonstelling te bezoeken of van een kop koffie te genieten in een van de restaurants!
Deelname aan de Paleisreis is gratis, kinderen hebben alleen een geldig entreebewijs nodig.

Voor meer informatie kijk u op de site van Paleis Het Loo!