TOP 3: Weekendje Strand in Noord-Holland

TOP 3: Weekendje Strand in Noord-Holland

Voor vandaag heb ik voor u 3 Toppers uitgelicht voor een Weekendje Strand in Noord-Holland. Even lekker een weekendje weg in 1 van de prachtige badplaatsen Egmond aan Zee, Schoorl of Bergen aan Zee? Wij bieden u heerlijke weekendjes weg in 1 van deze badplaatsen om eens lekker te genieten aan het strand. En wat is nou lekkerder dan een weekendje strand met dit prachtige weer?

Schoorl
Aan de ene kant van het dorpje kunt u genieten van strand, zee, duinen en bos, terwijl u aan de andere kant het polderlandschap kunt verkennen. Beiden heuvelachtige gebieden met prachtige vergezichten.

Schoorl wordt omringd door het sfeervolle kunstenaarsdorp Bergen, het gezellige vissersdorpje Egmond met haar mooie strand, terrasjes en winkeltjes en het knusse dorpje Groet. Al deze plaatsen zijn een bezoek zeker waard. Ook kunt u de gezellige drukte opzoeken in Alkmaar. Binnen 15 minuten met de auto bevindt u zich in het bruisende stadscentrum met winkel- en uitgaansgelegenheden.

Bergen aan Zee
De omgeving van het schilderachtige dorpje Bergen werkt inspirerend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het dorp sinds 1900 al veel kunstenaars zoals schilders, architecten en schrijvers aantrekt. Onder andere schrijfster Saskia Noort (Terug naar de kust, De eetclub) en schilders van de zogenaamde Bergense School woonden en werkten in het dorpje. Veel schilderijen hiervan zijn te bewonderen in Museum Kranenburgh in Bergen. Ook bevat het dorpje enkele bijzondere architectonische ontwerpen van de architecten Jan Frederik Staal en Cornelis Jouke Blaauw die tevens rijksmonument zijn.

Egmond aan Zee
Egmond aan Zee heeft een prachtig breed zandstrand, strandpaviljoens, zeil- en surfmogelijkheden, het gezellige centrum met toeristische winkeltjes, terrassen en restaurantjes, maar ook een adembenemend mooi duinreservaat. Voor een heerlijk weekendje lekker uitwaaien of een paar dagen fietsen, wandelen of gewoon heerlijk genieten bent u in Egmond aan Zee helemaal op de juiste plek.

Bekijk nu onze 3 Toppers voor een Weekendje Strand in Noord-Holland:

  1. Uitwaai Arrangement in Egmond aan Zee
  2. 3-daags Bruisend Bergen Arrangement
  3. Mooi Schoorl arrangement – heerlijk genieten aan het strand in Schoorl

Wilt u meer TIPS lezen voor een Weekendje aan het Strand?

Met vriendelijke groet,
Recreatief.nl/Strand.nl

Linda Brugman