Menu
Wellness

Home wellness wordt steeds populairder

Home wellness wordt steeds populairder

Het lijkt wel alsof onze levens steeds drukker worden. We hebben te maken met verplichtingen van het werk, we hebben ook hobby’s en interesses in onze vrije tijd en daarnaast willen we ook graag contacten onderhouden met familie en vrienden. Hebben we eigenlijk nog wel genoeg ruimte over voor onszelf? Wie meer balans in zijn leven wil, zal een halt toe moeten roepen aan verplichtingen en rustmomentjes voor zichzelf inbouwen. Wat doen we tijdens deze rustmomenten? Wat dacht je van jezelf verwennen met een eigen wellness center thuis? Feit is dat steeds meer mensen thuis een eigen wellness inrichten waar ook de jacuzzi niet ontbreekt.

Tips voor een eigen wellness:

Het inrichten van een wellness vraagt natuurlijk wel om wat inspanning. Zorg in ieder geval voor rustige kleuren waardoor je goed kunt ontspannen. Vul de ruimte binnen eventueel met wat orchideeën of Aloë Vera. Dit zorgt ook voor een zuivere lucht. Als je de wellness buiten gaat inrichten, heb je natuurlijk warme dekens en dikke handdoeken nodig. Ook in de winter is het dan aangenaam vertoeven. En uiteraard kies je voor een passende jacuzzi.
Een jacuzzi voelt letterlijk en figuurlijk als een warm bad. We weten allemaal hoe heilzaam dit kan voelen. Het levert niet alleen gevoelsmatig, maar ook feitelijk een bijdrage aan een grotere gezondheid. De warme watertemperatuur en de activerende luchtbellen stimuleren je huid en je bloedsomloop en verkrampte spieren van het harde werken ontspannen in warm water veel sneller en vollediger. Na een bad in een eigen bubbelbad voel je je misschien wat loom, maar dat is in feite het gevoel van volledige ontspanning die je door je drukke leven vergeten bent. Je zult merken dat met een eigen jacuzzi je veel beter ontspant en de dag daarop echt verkwikt nieuwe uitdagingen aan kunt gaan. Is je jacuzzi groot genoeg, dan is het ideaal om samen met vrienden, familie of gezin de tijd door te brengen.

Is een jacuzzi in de tuin wel mogelijk?

Is een jacuzzi in de tuin wel mogelijk

Als je een jacuzzi in je tuin wilt, is het wel van belang dat je zeker weet dat je tuinterras het gewicht van een vol bubbelbad kan dragen. In de praktijk zal het niet snel problematisch zijn, maar als je twijfelt, is het verstandig om het te laten narekenen en eventueel je terras te versterken. Je denkt wellicht dat een jacuzzi fijn is in de lente of zomer, maar steeds meer mensen gebruiken hem ook in de herfst en zelfs in de winter als het sneeuwt of licht vriest. Je zet de thermostaat gewoon iets hoger, terwijl het in de zomermaanden juist verstandig is om de temperatuur iets te verlagen. Een jacuzzi in je achtertuin maak je compleet met een handig trapje. Ook heb je een afdekplaat die vuil tegenhoudt en verdamping tegengaat nodig. Daarnaast zorg je voor goede waterzuivering, zodat je slechts eens per drie maanden je water hoeft te verversen.

Waar moet je verder op letten?

Wil je een eigen bubbelbad kopen, dan is het een goed idee om te bepalen voor hoeveel mensen hij geschikt moet zijn. Ben je alleen met je partner, dan is een jacuzzi voor twee tot vier personen meestal wel geschikt. Heb je een groot gezin, of ontvang je regelmatig bezoek, dan is het misschien beter om te denken aan een jacuzzi met een groter volume. Zorg ook dat je om je bubbelbad heen genoeg ruimte overhoudt om hapjes en drankjes te serveren en investeer ook in goede verlichting.