Menu
Relatie / Vrouwen

Man met stoppelbaard het aantrekkelijkst, vinden vrouwen

69% van alle vrouwen vindt een man met een 3-dagenbaard aantrekkelijker dan een man met een gladgeschoren gezicht of volle baard. Dat wijst een poll op de website www.datingdoctors.nl uit. 24% prefereert een gladgeschoren gezicht, 7% een volle baard. 

Op voornoemde website prijkte onlangs één week lang een drietal foto’s van dezelfde man. Op de eerste foto had de man zich net geschoren, op de tweede foto had hij zich drie dagen niet geschoren, op de derde twee weken niet. Vrouwen konden stemmen op de foto waarop ze de man het aantrekkelijkst vonden. 2380 (69%) van de in totaal 3450 uitgebrachte stemmen gingen naar foto nummer twee, waarop de man lichte stoppels heeft. 828 vrouwen (24%) gaven de voorkeur aan het gladde gezicht. De resterende 242 vrouwen (7%) prefereerden de circa één centimeter lange baard.

Datingdoctor Alphadoc, beheerder van de website, komt met een verklaring. “Baardgroei is een teken van mannelijkheid, maar een te volle baard wordt door vrouwen als onverzorgd ervaren. Een volkomen glad gezicht wordt door veel vrouwen dan weer als jongensachtig gezien. Twee á drie dagen is het ideale stadium van baardgroei; de haartjes steken dan net voldoende de kop op”, aldus de auteur van een drietal bestsellers over dating. Met zijn collega Smoothdoc verzorgt hij ook drukbezochte workshops en trainingen over het verleiden van vrouwen.