Menu
Lifestyle / Nieuws / Uitgelicht / Vrouwen

Zomer doet vrouwen vrolijker voelen

In de zomer voelen vrouwen zich vrolijker, vrouwelijker en mooier dan in de overige seizoenen. Zij genieten in de zomer het meest van het buiten zijn (64%), de zon (60%) en de zomervakantie (29%). Dit blijkt uit onderzoek dat Etos liet uitvoe

ren naar beauty in de zomer onder Nederlandse vrouwen. Juist in de zomer willen vrouwen er goed en verzorgd uitzien. Dit wordt het vaakst genoemd als vrouwen wordt gevraagd wat zij in dit seizoen het belangrijkst aan hun uiterlijk vinden. Vrouwen blijven ook eerlijk en realistisch. 8 op de 10 vrouwen hebben een helder zelfbeeld en weten wat de positieve en negatieve punten van hun lichaam zijn.

Vrouwen geven zich meer bloot
De zomer is een tijd waarin vrouwen meer van zichzelf laten zien (67%). Ze gebruiken minder make-up (19%) en zijn meer uitgesproken in het gebruik van kleuren in kleding en make-up (16%). 1 op de 3 vrouwen ondergaat een minimorfose. Een klein percentage (4%) verandert zelfs helemaal van look. De belangrijkste zomervoorbereiding is ontharing. Maar liefst 82% van de vrouwen harst of scheert hun benen en oksels en 65% harst of scheert daarnaast ook haar bikinilijn. Veel vrouwen bereiden zich voor op de zomer door af te vallen (48%) en meer te sporten en bewegen (27%).

Helder zelfbeeld
Vrouwen blijken een helder zelfbeeld te hebben als het om hun lichaam gaat. 83% van de vrouwen zegt te weten wat de positieve en negatieve punten van hun lichaam zijn. 6 op de 10 vrouwen weet hoe ze hun positieve punten kunnen benadrukken. Minder mooie delen van het lichaam worden door 57% van de vrouwen gecamoufleerd of in de zomer bedekt. Vrouwen schamen zich het meest voor hun bovenlichaam (32%), gevolgd door hun benen (30%) en onderlichaam (19%). 11% van de vrouwen gebruikt accessoires zoals enkelbandjes, oorbellen of sjaal om de aandacht van bepaalde lichaamsdelen af te leiden. Tweederde van de vrouwen vindt dat accessoires voor een extra vrouwelijke uitstraling zorgen. 4 op de 10 vrouwen koppelt accessoires aan het hebben van een echt zomers gevoel.

Grootste ergernis
Vrouwen onderling zijn vrij duidelijk over wat wel en niet kan. Vrouwen die zichzelf letterlijk te veel bloot geven en te fors zijn, wordt door het merendeel van de vrouwen als grootste ergernis genoemd als het om het uiterlijk van andere vrouwen gaat. Om zelf in de zomer goed voor de dag te komen, laten vrouwen zich inspireren door de modebladen (30%), vriendinnen (23%) en productaanbod van de drogist (16%). Andere inspiratiebronnen zijn digitale media (15%) en de kapper (13%).

Kleur je zomer
Etos heeft, speciaal voor vrouwen die deze zomer trendy en mooi voor de dag willen komen, een kleurrijk zomerassortiment ontwikkeld. Dit assortiment heeft een zonnig en vrolijk zomerdessin, geïnspireerd op ‘bloemen’; dé trend voor deze zomer. Etos geeft kleur aan deze zomer met must haves als een strandtas, beautycase, bijoux en zomerse make-up. Het limited edition Etos zomerassortiment bestaat uit ruim 40 producten. Maandag 23 mei lanceert Etos haar zomerassortiment. Elke twee weken komen er nieuwe producten, de prijzen variëren van €1.99 en €9.99 euro (voor alles geldt op=op).

Het onderzoek naar beauty tijdens de zomer is uitgevoerd in opdracht van Etos door Panelwizard onder 515 Nederlandse vrouwen van 20 t/m 49 jaar. De resultaten geven een representatieve afspiegeling van de mening van de Nederlandse vrouw in deze leeftijdsgroep.