Menu
Binnenland / Politiek / Uitgelicht

Brinkman stapt uit PVV fractie

Hero Brinkman maakt niet langer deel uit van de Partij voor de vrijheid van Geert Wilders. Reden voor het vertrek is de weerstand tegen de plannen van Brinkman om de partij te democratiseren. Binnen de PVV zijn wel meer mensen die het met Brinkman eens zijn maar niemand durft hem ook openlijk te steunen.

 

Boek over tijd in de PVV onderweg

Brinkman gaat alleen door als Tweede Kamerlid maar sluit niet uit zijn eigen partij te beginnen of zich bij een andere partij aan te sluiten. Daarnaast houdt hij ook zijn zetel in de provincie Noord-Holland. Brinkman die op dit moment bezig is met het schrijven van een boek over zijn tijd in de PVV maakte het nieuws zelf tijdens een persconferentie bekend. Opvallend was wel dat het nieuws via Twitter al eerder naar buiten kwam terwijl de PVV niet eens wist dat er een persconferentie aan zat te komen.

 

Mogelijk probleem kabinet

Ook gaf Brinkman aan niet langer te kunnen functioneren in een partij die slechts om één persoon draait, waar hij Geert Wilders mee bedoelde. Brinkman heeft vertrouwen in het kabinet-Rutte en die blijft hij dan ook steunen. Voor het kabinet kan de afsplitsing van Brinkman grote problemen opleveren aangezien het niet langer een meerderheid heeft zonder de steun van het PVV-Statenfractie in Noord-Holland.