Menu
Binnenland / Politiek / Uitgelicht

Kamer oneens over datum verkiezingen

Gisteren bleek dat de fracties uit de tweede kamer het oneens zijn over de datum van de nieuwe verkiezingen.

 

Volgens verschillende bronnen willen de meerderheid van de fracties VVD, SP en PvdA op 27 juni de nieuwe verkiezingen houden. De ietwat kleinere partijen zijn het hier totaal mee oneens en willen de kiezer langer de tijd geven om goed te kunnen stemmen.  Vooral de ChristenUnie, en ex-PVV’er Hero Brinkman zijn hier fel op tegen.

 

De fractievoorzitters werden het gisteren niet eens met elkaar en zullen vandaag verder in overleg gaan over de datum van de aanstaande verkiezingen.

 

Meerdere partijen vinden het schandalig dat vooral partijbelang voor landsbelang gaat. Ook voorzitster van de Partij van de Dieren Marianne Thieme, vindt het ‘haastwerk’ en ziet geen kansen voor nieuwe partijen.

 

PvdA-leider Diederik Samsom is ervoor om verkiezingen zo snel mogelijk te houden. ‘We moeten het land zo snel mogelijk duidelijkheid bieden en een nieuwe start.’ PVV-leider Geert Wilders is voor de verkiezingen vlak na de zomer, niet ervoor. Dat zal hij zijn fractie vandaag voorstellen, liet hij maandag weten.