Menu
Binnenland / Entertainment / Uitgelicht

Lied voor de nieuwe koning

Niks is op het moment zo populair als de troonswisseling. Het komt steeds dichter bij en je kunt geen radio of tv meer aanzetten zonder dat hier iets over wordt gezegd. Bijna elke bekende Nederlander wil wel iets speciaals doen voor onze huidige koningin Beatrix en onze toekomstige koning Willem-Alexander.

 

Vanaf vandaag is het veelbesproken koningslied van John Hewbank online gepresenteerd. Het nummer is speciaal geschreven voor de nieuwe koning.

 

Iedereen kan de tekst alvast oefenen op www.hetofficielekoningslied.nl. Het nummer is geschreven door bekende Nederlanders Guus Meeuwis, Alain Clark, Daphne Deckers en Jack Poels. Hiervoor kon het Nederlandse volk inspiratie aandragen.

 

Niet alleen de tekstschrijvers zijn bekend, het lied wordt opgevoerd door tientallen bekende artiesten in de Ahoy op 30 april. Deze beelden worden live gepresenteerd aan het nieuwe koningspaar in Amsterdam.

 

Het koningslied begint met de volgende tekst:
Daar sta je dan
Je zag dit moment al zo vaak in je dromen
En daar is t dan
De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier
Ben je er klaar voor?
Kun je dat ooit echt zijn?

 

Wilt u de troonswisseling op een bijzondere manier meemaken? Geniet mee vanaf het water met een rondvaart door Amsterdam op 30 april.