Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Zeepkettingen maken

De badkamer en het toilet zijn vaak niet hele gezellige en sfeervolle ruimtes. Hoe los je dit op? Kaarsjes staan altijd erg leuk, maar zijn natuurlijk niet erg praktisch. Een zeepketting is leuk om zelf te maken en fleurt je badkamer en toilet heel makkelijk op. Maar hoe maak je een zeepketting?

 

Wat heb je nodig?
-Kleine kant en klare zeepjes
-Een beadreamer
-Kralen
-Bedeltje
-Draad

 

Je kunt natuurlijk zelf kiezen wat voor een kralen, zeepjes en bedeltje je gebruikt voor je zeepketting. Zo kun je hem ook wat betreft de kleur helemaal afstemmen op jouw sanitaire accessoires.

 

Een beadreamer is een naald om gaatjes in de zeepjes te prikken. Het doet een beetje denken aan een prikpen die we vroeger gebruikten in de kleuterklas om een patroontje uit te prikken.

 

Simpel en eenvoudig
Als voorbereiding maak je met de beadreamer voorzichtig een doorgang in de zeepjes.

 

Als eerste maak je het bedeltje onderaan de ketting vast. Vervolgens rijg je de kralen en zeepjes aan de het draad op de manier dat jij wilt. Als je deze allemaal aan het draad geregen hebt maak je er een lus aan waar je de zeepketting aan op kunt hangen.Vind je dit niet zo mooi? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen deze lus ook van een aantal kralen te voorzien of het af te dekken met een mooi lint. En klaar is je zeepketting. Een simpele en eenvoudige manier om je badkamer of toilet iets op te fleuren. Daarnaast zorgt het ook nog voor een lekker geurtje.

 

Maak er een compleet dagje uit van: workshop zeepkettingen maken met een lekker kopje koffie.