Menu
Binnenland / Digitaal / Uitgelicht

Met je eigen gezicht op het eerste Social Media monument

Nederland beschikt over veel monumenten maar een Social Media monument is er nog niet.

 

Als het aan Laurens Eckebus en Arjan Mens ligt gaat daar snel verandering in komen.
Ze zijn met het idee gekomen om een colosseum te maken met een diameter van 25 meter en een hoogte van 4 meter. De acht ingangen krijgen de vorm van een “buddy icoon” en het is zelfs mogelijk uw eigen gezicht aan het monument te verbinden.
 
Je eigen gezicht op het monument

 

De bedoeling is dat de muren gevuld gaan worden met profiel foto’s van Social Media gebruikers. Het is nu al mogelijk om je via Facebook aan te melden en dit zal later ook via Hyves mogelijk zijn. Het enige wat je hoeft te doen is de Facebook pagina “Leuk te vinden” en je profiel foto up te loaden en dan wordt er automatisch een plekje voor je op het monument gereserveerd. Op dit moment zijn er al zo’n 600 mensen die zich hebben aangemeld en in totaal is er plek voor 1 miljoen foto’s.

 

Pretty Social

 

Eckebus en Mens kwamen vorig jaar ook al in het nieuws met een Social Media actie. Het verhaal ging toen dat een meisje 152 van haar Facebook vrienden op haar arm liet tatoeëren. Uiteindelijk bleek het om een publiciteitsstunt te gaan maar het leverde de heren veel media aandacht op. Het bedrijf “Pretty Social” dat ze samen zijn opgestart is gespecialiseerd in de verkoop van een groot aantal producten zoals tassen, stickers en posters waren mensen hun Facebook-foto’s op kunnen laten drukken.

 

Geen grap deze keer

 

Het eerste Social Media monument is zeker geen publiciteitsstunt en moet er afhankelijk van het aantal aanmeldingen zo snel mogelijk komen. Over de plek waar het monument zal komen is nog geen besluit genomen. Geïnteresseerde gemeentes kunnen nog steeds contact opnemen met de initiatiefnemers, maar in een interview met het AD lieten ze wel weten “De Dam” in Amsterdam een droomlocatie te vinden maar ook Utrecht en Rotterdam zijn zeer interessant.

 

Meer informatie over dit unieke project is te vinden op de Facebook pagina “Nederland Vind Ik Leuk” of op Nederlandvindikleuk.nl