Menu
Buitenland / Opmerkelijk / Uitgelicht

Project X in vakantiehuis Nederlanders

In het Franse plaatsje Roquebrune-sur-Argens is het vakantiehuis van twee Nederlandse stellen het slachtoffer geworden van een ware Project X party.

 

Project X is een film die enkele maanden geleden in de bioscopen te zien was. In de film staat een groepje niet zo populaire jongens centraal die graag een groot feest willen organiseren om erbij te horen. Het feest wordt georganiseerd in de tuin van één van de jongens als zijn ouders een paar dagen op vakantie zijn. Het feest loopt totaal uit de hand en uiteindelijk wordt de gehele wijk gesloopt.

 
Copycats
De afgelopen tijd zijn er al meerdere Project X feesten geweest en in Houston kwam zelfs een jongen om het leven. Ditmaal gebeurde het dus in Frankrijk in een groot vakantiehuis dat op naam staat van twee Nederlandse stellen. De daders zijn Allan Brooks en Alexandre Fleury die de villa in mei al gekraakt zouden hebben. Via Facebook werden honderden gasten uitgenodigd en ook kende het feest een dj en danseressen.

 
Flinke straffen
Het duo dat het feest organiseerde geïnspireerd door Project X komt er minder hard vanaf dan de jongen in de film. De jongens die samen met nog een vriend terecht stonden voor de rechtbank in het Franse Draguignan moeten zes maanden de cel in en ze moeten samen 20.000 euro vergoeden aan de Nederlandse eigenaren.