Menu
Gezin / Lifestyle bulk / Nieuws

Weet u wat de juiste voeding is voor uw kat?

Een kat als huisdier hebben is fantastisch en natuurlijk wenst u dat uw kat zo lang mogelijk met u leeft, maar hoe zorgt u ervoor dat uw kat de juiste voeding binnen krijgt? Tegenwoordig wordt het assortiment voor het kattenvoer groter en groter en weet u op een gegeven moment als consument zijnde niet meer waar u het zoeken moet. In dit artikel zullen wij u een handje helpen met tips om uw kat te voorzien van de juiste voedingsstoffen.

Wist u al dat door de juiste voeding aan uw kat te geven de weerstand en de gezondheid van uw kat verbeterd?

Op welke punten moet u letten bij het kopen van kattenvoer?

  1. Kijk naar leeftijdfase of de levensfase van uw kat. De meeste kattenvoedingen zijn gebaseerd op de levensfase van de kat. Zo heeft u speciale voeding voor katten tot 1 jaar, voor katten tot 12 jaar en voor katten vanaf 12 jaar. Het is van belang dat een kat in zijn eerste levensjaar speciaal kittenvoer krijgt toegediend, omdat de kat op basis van dit voer meer energie krijgt, zijn spieren kan ontwikkelen en het functioneren van zijn organen stimuleert. Hierdoor zal de kat ook een betere weerstand ontwikkelen, wat weer gunstig is voor wanneer de kat ouder wordt.
  2. Het ras van uw kat. Er zijn producenten die het kattenvoer hebben afgestemd op het ras van uw kat.  In dat geval wordt de voeding afgestemd op de grootte van de kat, de lichaamsverhouding, het type vacht van het ras en het karakter van de kat.
  3. Voeding bij ziekte van uw kat. Het is van belang dat wanneer uw kat ziek is of herstellende is van een operatie, dat uw kat de juiste voeding toegediend krijgt. De juiste voeding zorgt ervoor dat het herstel van uw kat bevorderd zal worden en dus sneller beter zal worden.

Typen kattenvoer

Er zijn 2 soorten kattenvoer, te weten;

  1. Kattenvoer brokken via Brekz.nl. Dit type voeding dient goed als basisvoeding voor een kat.  Deze basisvoeding bevat voedingsstoffen als koolhydraten, eiwitten en mineralen. Daarnaast zorgen de kattenbrokken ervoor dat de tanden van een kat gereinigd worden en dit voorkomt tandsteen.
  2. Nat kattenvoer. Dit kattenvoer is vaak te verkrijgen in blikvorm. Aan dit type voeding zitten zowel voordelen als nadelen. Het voordeel van het blikvoer is dat het een sterke geur bevat, waardoor het voor uw kat aantrekkelijker is om te eten. Het nadeel is dat door hoge vochtigheid van de voeding de kat meer voeding nodig heeft om aan zijn voedingsstoffen te komen.

Let op! Wanneer u uw kat een nieuw type voeding geeft, zal hij hier eerst aan moeten wennen. Wij wensen u veel succes bij het uitkiezen van de juiste type voeding.