Menu
Gadgets / Mobiel

Deze smartphones komen uit in 2021

Deze smartphones komen uit in 2021

Een nieuw jaar, een reeks nieuwe smartphones. Zo gaat het al aantal jaar. Fabrikanten brengen ieder jaar verschillende nieuwe modellen op de markt, en vooral de succesvolle modellen worden jaarlijks opgevolgd door een nieuwe editie. Sommigen zijn echt fan van een bepaalde lijn telefoons, en kijken hier ieder jaar weer naar uit. Dit zijn een aantal telefoons waar je in 2021 naar uit kunt kijken.

Samsung Galaxy S21 Ultra

De Samsung Galaxy reeks is al jaren een groot succes, en zeer recentelijk heeft Samsung de S20 opgevolgd met de S21. Net zoals de vorige keren, komen er verschillende varianten van het toestel op de markt, waarvan de ultieme versie de Samsung S21 Ultra gaat zijn. De grootste ontwerpwijziging die voor de Galaxy S21-modellen bevindt zich aan de achterzijde van het toestel. De camerabehuizing reikt nu tot aan de randen van het frame en is dus niet langer een eiland. De achterzijde heeft een plastic paneel in plaats van glas. Hiermee wil Samsung de kosten van het toestel drukken. Daarom worden er ook geen nieuwe oplader en oordopjes bij geleverd en voert Samsung voor de gewone S21 en de Plus-variant platte schermen in, in plaats van de populaire gebogen schermen. De Samsung S21 Ultra heeft echter wél als onderscheidend element die gebogen randen.

Apple iPhone 13

Apple brengt ook ieder jaar weer een nieuw vlaggenschip op de markt. Dat doet men doorgaans na de zomer, alleen zorgde vertraging bij de productie van de iPhone 12 er vorig jaar voor dat de release uitgesteld werd tot het einde van het jaar. Dat roept de vraag op wanneer Apple dit jaar de iPhone 13 op de markt gaat brengen. Daar is nog niets over bekend, en over het toestel zelf ook nog niet.

OnePlus 9

OnePlus maakt al jaren smartphones met fantastische specificaties voor een relatief schappelijk bedrag. Lange tijd waren ze echter niet in Nederland op de markt. Inmiddels is dat wel zo en kunnen we in 2021 uitkijken naar de nieuwe OnePlus 9. Ook bij dit toestel moeten we het doen met geruchten, omdat er nog niet veel concreets over bekend is. Naar verluid krijgt het toestel een drievoudige camera aan de achterkant met twee grote lenzen en een kleinere derde lens. Het scherm van de telefoon wordt waarschijnlijk een plat 6,55-inch AMOLED-scherm met Full HD+ resolutie. Onder de motorkap krijgt de OnePlus 9 naar alle waarschijnlijkheid de nieuwste Qualcomm-processor: de Snapdragon 888. Het intern geheugen van de OnePlus9 zal minimaal 8 GB zijn en de opslagcapaciteit minimaal 128 GB.

Smartphones 2021

Oppo Find X3 Pro

Oppo had in 2020 een van de beste high end smartphones op de markt met de Find X2 Pro. De lancering van de opvolger daarvan wordt ergens in het eerste half jaar verwacht. De Oppo Find X3 Pro heeft naar alle waarschijnlijk een zeer fors 6,7-inch display en de eerdergenoemde Qualcomm Snapdragon 888 processor onder de motorkap. Aan de achterzijde komen waarschijnlijk vier camera’s: twee 50-megapixelcameras voor groothoek en ultragroothoek die ondersteund worden door een 13 MP zoomlens en een 3 MP macrocamera.

Andere, wat apartere telefoons om naar uit te kijken in 2021 zijn de klaptelefoons die Samsung en Xiaomi op de markt gaan brengen. Dus, wat gaat jouw nieuwe telefoon worden dit jaar?