Somfy introduceert Huna

Somfy introduceert Huna

De slimme woning is iets van nu; een woning uitgerust met alle domotica die nodig is om het wooncomfort te vergroten. Steeds meer processen in en rondom de woning worden geautomatiseerd, en steeds meer nieuwe producten komen op de markt om deze automatisering mogelijk te maken. Zo heeft Somfy nu ook de komst van de Somfy Huna aangekondigd.

Wat is de Somfy Huna?

De Somfy Huna zijn gemotoriseerde rolgordijnen die je, net als andere slimme systemen, vanaf een handige app of een draadloze wandschakelaar kunt besturen. Zo hoef je nooit meer van de bank af om die lastige rolgordijnen te openen of te sluiten. Daarnaast kun je de rolgordijnen aanschaffen met een extra lichtsensor. Deze lichtsensor zorgt ervoor dat de gordijnen automatisch reageren op de hoeveelheid licht die binnenkomt.

De mogelijkheden

Deze geautomatiseerde rolgordijnen geven je natuurlijk allerlei mogelijkheden; maar ook opties waar je wellicht nog niet aan gedacht had. Zo kun je de Somfy rolgordijnen ook aansluiten op het een Somfy alarmsysteem; en de gordijnen automatisch laten openen of sluiten wanneer er een alarm af gaat. Daarnaast biedt ook de gratis app je allerlei handige mogelijkheden. Wil je de rolgordijnen bijvoorbeeld afzonderlijk of als groep besturen? Wil je een speciaal scenario voor thuis componeren, of gebruik je liever de automatische timerfunctie? Al dit soort zaken kunnen handig ingesteld worden met de app.

Beschikbaarheid en varianten

De nieuwe Somfy Huna is verkrijgbaar in wel 150 verschillende configuraties. Zo kan de gebruiker zelf de kleur, formaat en de afwerkingen kiezen. Op deze manier kan de Somfy Huna in ieder interieur verwerkt worden. De Huna is online te bestellen, volledig draadloos, werkzaam op batterijen (en krijgt een accu meegeleverd die drie jaar mee zou moeten gaan) en heeft daarnaast ook nog een Bluetooth 4.2 verbinding. Daarnaast is de Somfy Huna ontzettend makkelijk te installeren; stap voor stap legt Somfy je uit hoe je de Huna op zou moeten hangen.

Overige specificaties van de Huna lichtsensor

  • De Huna lichtsensor is draadloos en werkt op batterijen (deze gaan tot 2 jaar mee)
  • Ook de Huna lichtsensor heeft een Bluetooth 4.2 verbinding
  • Het radiobereik van de lichtsensor is 20 meter; afhankelijk van de omgeving

Overige specificaties van de Huna wandschakelaar

  • De Huna wandschakelaar beschikt ook over een Bluetooth 4.2 verbinding
  • En ook bij de wandschakelaar is het radiobereik 20 meter; afhankelijk van de omgeving
  • De Huna wandschakelaar werkt op batterijen, die zo’n 5 jaar mee zouden kunnen gaan.