Menu
Lifestyle

5 bespaartips voor je verhuizing

Als je net een huis hebt gekocht, is het goed mogelijk dat je liever niet teveel geld uitgeeft aan je verhuizing. Alleen wil je wel dat je verhuizing goed en soepel verloopt. Daarom is het verstandig om niet simpelweg voor de goedkoopste partij te kiezen, maar slimme bespaartips te gebruiken. Deze maken het namelijk mogelijk om te besparen op de verhuizing, maar wel een kwalitatief goede verhuizing te houden.

Schakel hulp in

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om te besparen op de kosten van je verhuizing, maar wil je echt goedkoop verhuizen? Dan neem je geen verhuizers in de hand, maar vraag je je vrienden en familie om te helpen. Huur daarnaast een grote bus, waarmee je de spullen naar je nieuwe woning brengt. Wanneer je het volledig zelf gaat doen, probeer jezelf dan zo goed mogelijk voor te bereiden en maak een planning van wat je wanneer wilt brengen en geef iedereen die helpt een eigen taak. Zo voorkom je dat je elkaar in de weg loopt of dat iemand niet weet wat hij of zij kan doen.

Begin op tijd 

5 bespaartips voor je verhuizing - nieuws.web 2

Een goede planning en bijtijds starten zijn essentieel bij een verhuizing, al helemaal wanneer je wil besparen. Start op tijd met het rondvragen of mensen nog verhuisdozen over hebben. Vergeet ook niet te vragen naar een steekwagentje, verhuisdekens en opvulmateriaal. Ga ook alvast aan de slag met het plannen van het inpakken. Bepaal wat bij elkaar in een verhuisdoos kan en waar het heen moet in je nieuwe woning.

Kies de juiste dag

Schakel je een verhuisservice in? De dag waarop jij je verhuizing doet, speelt ook mee in de kosten. Verhuisbedrijven rekenen namelijk vaak een toeslag om je in het weekend te verhuizen. Door op een doordeweeks te verhuizen, bespaar je snel en makkelijk op je verhuizing. Bij de meeste werkgevers in Nederland krijg je een aantal vrije dagen om je verhuizing te regelen, waardoor doordeweeks verhuizen aantrekkelijker wordt.

Werk zelf al kleine spullen weg 

Is je nieuwe woning al leeg en heb je de sleutels? Dan is het goed idee om elke keer dat je gaat alvast kleine spullen mee te nemen. Hierdoor verkort je de tijd dat de verhuizers bezig zijn met het in- en uitladen van je inboedel. Ook heb je zo al een beetje een idee welke spullen je waar in huis wil hebben en hoef je je niet meer druk te maken om deze kleine spullen.

Maak eten voor de verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen, krijg je van al dat sjouwen natuurlijk honger. Dat is helemaal niet vreemd, maar aangezien alles nog in dozen zit, ga je niet koken. Om te voorkomen dat je in een fastfoodrestaurant komt te staan of dat er iets thuisbezorgd wordt, bereid je een maaltijd voor. Zo heb je altijd genoeg eten en geef je niet onnodig geld uit aan eten.