Menu
Dieet / Gezondheid / Lifestyle / Opmerkelijk / Uitgelicht / Vrouwen

Hoe blijf je fit in de winter?

Veel mensen hebben in de winter geen zin om de fiets op te stappen om naar de sport te gaan. De dagen zijn korter, je bent sneller moe, en ligt dan net zo graag op de bank dan dat je door weer en wind je sportclub moet opzoeken.

 

Zorg er toch voor dat je in de winter ook sportief blijft, zodat je conditie niet flink achteruit gaat. Een groot nadeel van de buitensporten is dat je altijd afhankelijk bent van het weer. Hieronder hebben we een aantal leuke binnensporten op een rijtje gezet, die zeker in de winter de moeite waard zijn om eens in de winter te gaan doen.

 

 

 

Groepslessen

Denk bijvoorbeeld aan zumba, body pump of spinning. Je leert hier allemaal verschillende mensen kennen en de sport is erg goed voor de conditie en je spieren. Het is vaak nog gezellig ook, kijk daarom snel op het rooster van je sportschool!

 

Zwemmen

De zwemsport is in de winter ook erg lekker om binnen te doen. Het water is lekker warm, ontspannend en goed voor je ademhaling. Kies een leuke bikini uit en duik het water in, om daar heerlijk wat baantjes te trekken.

 

Schaatsen

Deze sport is erg goed voor je lichaam en conditie. Zoek een overdekte schaatsbaan op, en je kunt daar zo de schaatsen huren. Heb je dit nog nooit gedaan? Dan is het handig om eerst even te oefenen of  op les te gaan.

 

Thuis sporten

Als dit toch allemaal niks voor jou is, kun je ook lekker warm thuis blijven en gaan oefenen. Ook als je zelf geen fitness apparaten hebt. Koop dan een dvd waar de sport die jij leuk vindt op uitgebeeld wordt en doe dit thuis in de woonkamer. Tegenwoordig kun je ook van allerlei spellen voor de Wii kopen zoals Wii-fit, die je helpen met het beoefenen van jouw favoriete sport.

 

Vind je dit bovenstaande allemaal niks? Dan kun je ook het huis gaan schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan stofzuigen, hier verbrandt je ongeveer 300 calorieën mee.

 

Bekijk hieronder de trailer van de Wii-fit