Menu
Lifestyle

Zo krijg je een toffe gamekamer

Zo-krijg-je-een-toffe-gamekamer

Zoek je naar inspiratie voor je game kamer? Hobbykamers zijn tegenwoordig helemaal in. Lezers hebben hun comfortabele leeskamer, fitness-liefhebbers hun privé sportscholen, en knutselaars hebben kleurrijke ateliers waar ze hun kunsten kunnen beoefenen. Maar hoe zit het met de perfecte game opstelling en gamers? Het perfecte toevluchtsoord om na een zware dag naar terug te keren is een aangewezen kamer waar je je kunt overgeven aan uitgebreide spelsessies en je verzamelingen kunt tentoonstellen. We hebben een paar leuke videospelkamer ideeën voor je samengesteld om je te helpen inrichten.

Tip 1: de verlichting van de speelkamer

Verlichting is een cruciaal onderdeel van elke coole thuisgame-omgeving! De juiste verlichting zorgt voor sfeer en vermindert tegelijk de schittering van het scherm, zodat je je tegenstanders en teamgenoten duidelijk kunt zien. Bij het spelen van videospelletjes is geluid ook essentieel, dus als je niet alleen van je koptelefoon afhankelijk wilt zijn, moet je investeren in een degelijke luidsprekeropstelling. Kies bijvoorbeeld voor dali subwoofers of Dali speakers.

Er zijn luidsprekers met 2.1, 5.1, 7.1, en zelfs 9.1 kanalen en ook draadloze luidsprekers met minder draden en dus minder rommel. Een goed paar draadloze luidsprekers is misschien wel de fijnste optie.

Tip 1 de verlichting van de speelkamer

Tip 2: geluidisolatie is een slim idee

Het spelen van je favoriete videospelletjes kan nogal lawaaierig worden, want je hebt een heel andere spelervaring wanneer je alle passende geluidseffecten hebt. Het aanbrengen van geluidsisolatie in je speelkamer kan niet alleen een paar ruzies met je huisgenoten besparen, maar het zal ook de geluidskwaliteit verbeteren.

Je kunt een kamer op eigen houtje op allerlei manieren geluiddicht maken, maar als je een hoger budget hebt en het professioneel wilt laten doen, kun je altijd een vakman inhuren. Isolatieschuim, gipsplaten, tapijten en aan de muur bevestigde akoestische panelen zijn enkele mogelijkheden voor dit project.

Omdat je bij het gamen urenlang in een stoel zit is een stoel van topkwaliteit met sterke rugsteun niet alleen een slim idee, maar ook goed voor je gezondheid en je houding.