Menu
Lifestyle

5 tips om de warmte buiten te houden

Het warme weer is natuurlijk geweldig; zolang de warmte maar buiten blijft en je binnen lekker koel kunt ontspannen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de warmte buiten houdt? We geven je een aantal praktische tips.

1. De juiste raamdecoratie

Zorg allereerst voor de juiste raamdecoratie. Jaloezieën voor de raam kunnen ervoor zorgen dat de zon niet naar binnen schijnt en de warmte makkelijker buiten blijft. Het grote voordeel van dit soort raamdecoratie is niet alleen dat je deze overdag kunt sluiten om de warmte buiten te houden; maar ook dat je deze ‘s avonds in no-time open kunt zetten om de koele lucht lekker binnen te laten waaien.

2. Sluit ramen en deuren

Houd ramen, deuren en raamdecoratie op de warmste momenten van de dag gesloten. Op deze manier zorg je ervoor dat de koele lucht in huis niet naar buiten ontsnapt, en de warme lucht buiten niet binnen komt. Koelt het buiten wat af? Zet ramen en deuren dan tegen elkaar open zodat de verfrissende buitenlucht het huis weer even lekker af kan koelen.

3. Kook bewust

Apparatuur als ovens of gasfornuizen geven best wat warmte af, en wanneer het buiten erg warm is kan dit ervoor zorgen dat de temperaturen ook binnen onaangenaam worden. Probeer dit soort apparatuur dus niet te gebruiken, of gebruik deze pas op een later moment op de dag wanneer het buiten wat afgekoeld is en je deuren en ramen open kunt zetten. Wil je het helemaal veilig spelen? Zet dan gewoon lekker de barbecue aan en kook buiten!

5 tips om de warmte buiten te houden

4. Laat de ventilator uit

Hoewel een ventilator je al snel het idee van verfrissing geeft, doet dit apparaat eigenlijk niets meer dan het circuleren van de lucht die al in huis hangt. Is het warm in huis, dan zorgt een ventilator er dus alleen maar voor dat deze warmte zich verder verspreid. Houd de ventilator dus uit, of plaats er een fles met bevroren water voor zodat de lucht ook daadwerkelijk afgekoeld wordt!

5. Creëer schaduw

Probeer wat schaduw voor de ramen te creëren door bijvoorbeeld een overkapping te bouwen of wat planten voor het raam te zetten. Op deze manier valt er minder natuurlijk licht binnen, en heeft de zon minder kans om de ruimte op te warmen. En laten we eerlijk zijn; zo’n overkapping is natuurlijk ook wel erg fijn om het hele jaar door lekker van het buitenleven te kunnen genieten!