Menu
Beauty / Beauty

Aan de slag met de scrub

Een goede scrub verwijdert je dode huidcellen en zorgt ervoor dat je huid weer lekker glad aanvoelt. Het beste kun je een tot twee keer per week een keer scrubben. Wanneer je een gevoelige huid hebt is het verstandig om te kiezen voor een scr

ub zonder korrel. Wanneer je scrubt is het niet de bedoeling dat je enorm gaat lopen wrijven. Het werkt het best wanneer circelvormige bewegingen maakt.

Soorten
Je kunt vele soorten scrubs halen bij de drogist, maar je kunt vaak ook een speciale scrubhandschoen kopen die je gebruikt in combinatie met hammam. Let goed op wat voor soort scrub je koopt je hebt soorten met zeezout of met modder. Daarnaast bestaan er verschillende soorten voor het gezicht, lichaam, handen of voeten. Een scrubgel voor het gezicht bevat bijvoorbeeld veel fijnere korrels dan een scrubgel voor je voeten. Scrubben is niet aan te raden op gevoelige plekken zoals rondom de ogen, tepels, schaamlippen en liggen.

Voordelen

  • Vermindert de kans op ingegroeide haren
  • Zachtere huid
  • Betere opname verzorgingsproducten
  • Kleine puistjes verdwijnen
  • Behoud van je bruine kleur (insmeren blijft een noodzakelijk!


Tip!

De goedkoopste scrub vind je op het strand. Pak na je duik een handje zand of kleine steentjes en scrub hiermee voorzichtig je huid.