Menu
Beauty / Uitgelicht / Vrouwen

Vrouwen hebben liever zere voeten

Vrouwen hebben er heel wat voor over om er mooi en vrouwelijk uit te zien. Op steeds hogere hakken kunnen ze alles. Van shoppen tot een stilettorun. Maar of het nou ook echt zo lekker zit? Meer dan de helft van de vrouwen krijgt na één uur pijn van het dragen van hoge hakken. Dit is gebleken uit onderzoek van het college van podologie.

 

Hoge hakken staat niet alleen mooi aan je voeten, je hele houding verandert erdoor. Daarnaast is het niet alleen mooi, maar dragen veel vrouwen ze ook om een stukje groter te lijken. Maar een derde van de respondenten geeft aan na een avondje uit op hoge hakken, want die schoenen staan dan toch het mooist onder dat ene jurkje, vaak op blote voeten terug naar huis te lopen.

 

Het dragen van hoge hakken zorgt niet alleen voor pijn aan de bal van de voeten, maar kan ook voor blijvend letsel zorgen, alsdus Mike O’Neill van het college van podologie. Vrouwen kunnen last krijgen van likdoorns, ingegroeide teennagels, slijtage in de gewrichten en beknelde zenuwen. Schoenen met hakken hoger dan twee centimeter zijn dan ook niet goed voor je voeten.

 

Toch heeft twintig procent van vrouwen tussen de 18 en 24 jaar hakken van minimaal 15 centimeter. Van de vrouwen rond de 40 jaar heeft slechts drie procent hakken van 15 centimeter. Ook weigert 20 procent hulp te zoeken voor de voetklachten die zij krijgen door de hakken. Vrouwen zien er liever mooi uit dan dat ze gezonde voeten hebben.

 

Weer eens hele andere schoenen proberen? Kangoo jumpen: leuk groepsuitje op verende schoenen.