Menu
Digitaal / Internet / Uitgelicht

Eerste eSports congres in Valencia

Op 21 september staat in het Spaanse Valencia het eerste eSports congres op het programma. Initiatiefnemers van het eendaagse evenement zijn DreamHack en Twitch.

 

Tijdens het congres komen sleutelfiguren uit de eSports sa

men om de toekomst van online gamen te bespreken. DreamHack is verantwoordelijk voor de organisatie van het congres en Twitch gaat de livestreaming verzorgen zodat de mensen thuis ook op de hoogte kunnen blijven.

 

Enorme groei
De afgelopen jaren kende de eSports een enorme groei door onder andere de ESL, Intel Extreme Masters en de Major League Gaming. Duizenden mensen bekeken de evenementen via livestreams waardoor de advertenties voor veel geld verkocht konden worden. Duizenden euro’s aan prijzengeld kunnen wekelijks gewonnen worden door teams vanuit de hele wereld die tijdens toernooien samen komen. eSports is zo groot geworden dat er zelfs al teams zijn die van hun salaris kunnen leven. In Valencia komen managers, shoutcasters, organisatoren en andere hoofdpersonen uit de eSports wereld samen en het congres zal worden geleid door Paul ‘Redeye’ Chaloner.